MarcinDe Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Andrzej poczytaj na LPGForum to zobaczysz co ludzie klną na te regulacje okresowe. Kumpel założył w Hondzie (chociaż mu odradzali) i teraz raz w roku robi regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Też były obawy w Mazda 6, Toyota Corolla. Musi być KUMATY GAZOWNIK + ok.10 % wzbogacona mieszanka gazowa, dobry sprzęt i po problemie. Tylko kontrola a nie regulacja .Silniki 1,4Tce - są od 2008 r i brak narzekań na luzy zaworowe Edytowane 4 Lutego 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Tutaj wątek z lpg-forum http://lpg-forum.pl/renault-megane-1-6-sce-2016r-by-v-gaz-t59589.html I jeszcze jeden wątek o tym silniku http://lpg-forum.pl/dacia-lodgy-1-6-sce-2016r-by-v-gaz-t57920.html Edytowane 5 Lutego 2017 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Koszt regulacji zabija, osobiście wolałbym kupić 1.5 dCi w takiej sytuacji ;-) Edytowane 5 Lutego 2017 przez sebastian_wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) W silnikach 1,5 dCi - zawory też nie mają hydraulicznej regulacji . Szklanki zamienia się miejscami w zależności od wysokości i nie trzeba dokupować nowych. Można je też szlifować od strony trzonka zaworu Edytowane 5 Lutego 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Wszystko można zrobić, Honda miała gaz zakładany u najlepszych gaziarzy w Radomiu, a i tak zawory trzeba regulować. Kumpla mamy co jest kierownikiem ASO Hondy i powiedział że żeby nie wiem jak poustawiać instalacje to będzie trzeba regulować zawory - w tych silnikach na benzynie się reguluje, to co dopiero na gazie. Nie jestem mechanikiem, nie znam się- mówię co usłyszałem od kumpla, który to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Regulować co 150.000 km - to chyba nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) No akurat na LPG to on reguluje praktycznie co 2 przegląd - czyli co jakieś 25-30tyś. To ja mam w duszy taką imprezę. Na Pb w Hondzie co 60 jest przewidziana regulacja według instrukcji (Civic 1,8 UFO). Edytowane 7 Lutego 2017 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Proszę o przykłady regulacji zaworów w reno. Zobacz post # 17. Miałem do czynienia z Mazda 6 i Toyotą Corollą i też były takie same lęki i obawy. Rzeczywistość - udowodniła, że liczy się przede wszystkim KUMATY GAZOWNIK i instalacja na dobrym poziomie a nie gazownik typu Uduś i firma Krzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Rozmawiałem dzisiaj ze swoim gazownikiem. Nie widzi problemu w zagazowaniu Sce. Mówi, że nawet gdy przyjdzie regulować zawory to koszt szklanki ok 50 PLN+500 PLN robocizna. Oczywiście nie w serwisie. Mamy zatem 1300 gdyby trzeba było wymienić wszystkie szklanki. Edytowane 8 Lutego 2017 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocc Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Znalazłem taką ofertę https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-grandtour-zen-sce-115-lpg-prins-auto-demo-ID6yIOPT.html#f8e4890ce1 Może to pomoże koledze roszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mo niby OK - tylko straszna bida ta Meganka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocc Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 tylko straszna bida ta Meganka Nie o wyposażenie chodzi we wskazanej ofercie lecz o fakt zamontowania instalacji LPG w Megance 1.6 115 KM sprzedawanej przez serwis. Wrzuciłem link bo roszy miał wątpliwość czy serwisy reno oferują tą wersję silnikową z zasilaniem gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 No oferują - przecież nawet w salonie takie informacje są. Przynajmniej u nas w Radomiu jak się pytałem, to powiedzieli że jest właśnie 1,6m z LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Znalazłem taką ofertę https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-grandtour-zen-sce-115-lpg-prins-auto-demo-ID6yIOPT.html#f8e4890ce1 Może to pomoże koledze roszy. Mam wrażenie że z tym LPG to jest błąd w ogłoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi