kamilc72 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Witam, Jak wymienić czujnik temperatury cieczy w termostacie w 1.9dci z 2003 r. Mam problem z porannym odpalaniem silnika kręci kręci i dopiero za 3-4 razem odpala. Mam świeżo wymieniony filtr paliwa, akumulator nowy 74ah 680A prąd rozruchowy. Kiedyś miałem problem z temp. silnika wskazówka stała na drugiej kresce z czasem minęło. Podłączyłem pod kompa nie clip, delphi ds150 pokazało dziwną temperaturę -2344 stopnie czy to może być wina czujnika to ciężkie odpalanie? aaa jak odpali to kichnie kłębem śmierdzącego dymu ale to od razu po tym zimnym rozruchu, później odpala normalnie. Proszę o pomoc Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Czujnik jest w termostacie, od strony ściany grodziowej. Odpinasz wtyczkę, wyjmujesz zawleczkę, wyciągasz czujnik. Upewnij się czy wyszła uszczelka (oring) żebyś nie założył dwóch uszczelek bo nie wciśniesz czujnika na miejsce. Nowy czujnik warto czymś posmarować, żeby wskoczył łatwo na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Dzięki wielkie mam nadzieje że dam radę sam wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A jak z płynem, ubędzie trochę? trzeba odpowietrzać układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Jak zrobisz to szybko i sprawnie, to uleci może szklanka. Odpowietrzać nie trzeba, pojeździć trochę, jak się obniży poziom w zbiorniku to dolać do prawidłowego stanu i już. Przed wyjęciem starego czujnika warto odpowiednio przygotować nowy, żeby szybko podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A teraz pytanie czy ten czujnik może być przyczyną złego odpalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Może być przyczyną złego odpalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi