rafalorzel88 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Witam mam takie pytanie wiem napewno ze to droga naprawa mnie czeka i czy warta. podlaczam filmik z youtube ale nie z mojego auta, znalazlem poprostu moj silnik chodzi podobnie ale bardziej w strone gorzej, glosniej tlucze cos. kolo na wale napewno jest do wymiany i to nie jest to co robi ten glos napewno jakies inne Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 15 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Na filmie słychać Popka a nie silnik ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalorzel88 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Przepraszam wrzucam film ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Brzmi jak panewka. Zajrzyj pod auto i sprawdź czy nie masz podgiętej miski olejowej - one są blaszane, płytkie, miękkie a tuż nad nimi jest smok pompy oleju. Podgięta miska zazwyczaj zatyka smok i pompa nie ma jak pociągnąć oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalorzel88 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Misa jest cała sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Kiedy kupiłeś auto ? Co było robione ostatnio? Jaki masz styl jazdy ? Kiedy ta usterka się pojawiła ? Jak wygląda kwestia rozrządu/wymiany ?? Nie ma wycieków oleju? Opisz usterkę jak Ty ją widzisz i słyszysz bardziej zrozumiałym językiem Nagraj odgłosy oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalorzel88 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Kiedy kupiłeś auto? Półtora roku temu Co było robione ostatnio? Nic, jedynie od kupna wymieniany olej, hamulce, świece żarowe, czujnik na intercooler co był i tyle. Jaki masz styl jazdy ? Styl jazdy rodziny ze względu, że mam małe dzieci czasem jak jadę sam pojadę 120 na trasie. Kiedy ta usterka się pojawiła? Wczoraj jechałem było jedno wielkie uderzenie, myślałem że zahaczyłem coś, ale jechałem dalej najpierw było małe pykanie, potem większe większe a potem po 15km tłuczenie. Jak wygląda kwestia rozrządu/wymiany ?? Rozrządu nie wiem ale jest na łańcuszku Nie ma wycieków oleju? Oleju dużo pojawiło się pod filtrze odmy na gorze rozrządu Edytowane 15 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Jest olej w misce ? Co ile km wymieniany olej był w aucie ? Wczoraj jechałem było jedno wielkie uderzenie. Jechałeś ostro i dałeś na luz ?? Temperatura silnika nie rosła ??? nie wywaliło płynu chłodzącego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalorzel88 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Jest olej w misce ? Był olej bo juz silnik rozbieram bo problem nie wiadomo co muszę dostać sie do wału do panewki itp Co ile km wymieniany olej był w aucie ? Jak kupiłem odrazu potem po 9tyskm potem po 10km Wczoraj jechałem było jedno wielkie uderzenie. Jechałeś ostro i dałeś na luz ?? Normalnie jechałem na mieście to automat Temperatura silnika nie rosła ??? nie wywaliło płynu chłodzącego?? Płynu bardzo dużo po Max. Zawsze wszystko było bo sprawdzane regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Wczoraj jechałem było jedno wielkie uderzenie, myślałem że zahaczyłem coś, ale jechałem dalej najpierw było małe pykanie, potem większe większe a potem po 15km tłuczenie. Szkoda, że jechałeś dalej. Będzie niezbyt przyjemny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 taki żart mi sie przypomniał: puk puk, kto tam? pan-ewka ;) i tu wyraźnie słychać jak panewka tłucze, jeszcze troche i stanie w gangu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalorzel88 Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Śmieszne bo to panewka i wał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Za chwilę, będziesz się śmiał przez łzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi