Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak oczka na hak holowniczy z tyłu w HB

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko jak w temacie. Gdzie znajduje się oczko z gwintem na hak holowniczy z tyłu w Megane II phI. Ponieważ nie ma go pod plastikowa zaślepką w zderzaku z tyłu. :( Gdzie mogę go zlokalizować ? Ponieważ jest mi potrzebny trzeba zaholować inne auto do mechanika a za belkę nie chcę ciągnąć ponieważ może zle się to skończyć :( proszę o pomoc

A czy przypadkiem nie masz haka lub ramy od haka, w SCII jak nie masz haka to masz aluminiową belkę w której jest otwór na wylot do karoserii gdzie jest otwór z gwintem i w niego wkręcasz uchwyt, jeśli zamontujemy hak to musimy zdemontować ową belkę i wtedy dziurka z gwintem zostaje przysłonięta ramą haka. Wtedy używasz haka do holowania.

Nie ma ani ramy do haka ani haka :( pod autem jest słynna plastikowa podłoga i potem dalej tylko belka skrętna. a pod zaślepka idzie jakaś belka ale nnie ma otworu na wkręcenie haka holowniczeg. Dlatego moje pytanie gdzie to może być ?. Kolego gdzie się przesuwa te oczko opisz dokładniej to zaraz pójdę i zacznę szukać :)

Możliwe że samochód miał jakąś przygodę z tyłu i podczas naprawy założyli do góry nogami wzmocnienie (aluminiową belkę), otwór jest wtedy przy drugiej podłużnicy, ale bez zdjęcia poszycia zderzaka się nie obejdzie...

W niektórych autach jest tak, że otwór jest w belce aluminiowej pod zderzakiem. Jest tak w megane III i w megane II też tak jest. Jeżeli nigdy nikt nie korzystał z otworu do holowania, to otwór jest zasłonięty aluminiową naklejką, którą "rozdziewiczamy" przy pierwszym włożeniu haka.

Belki odwrotnie się nie da przykręcić.

Spójrz na zdjęcia tylnych belek na allegro, wpisz w wyszukiwarkę "belka megane II tył" i zobaczysz co i jak.

Właśnie przejrzałem sobie te belki i tak mnie zastanawia dlaczego jedna ma otwór z prawej strony a inna z lewej? Samochody sciągnięte z Angli maja oczko po prawej stronie ? PO co aż taka kombinacja ?