toudi777 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) Witam Jestem na etapie montażu Cboxa. Gniazdo AUX-USB zamontowane, wszystkie wiązki podłączone za wyjątkiem jednej szarej wtyczki, która wychodzi z cboxa z pięcioma kolorowymi kabelkami i nie wiem gdzie je podłączyć żeby to działało. Edytowane 19 Lutego 2017 przez toudi777 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Wynika że jest to kostka która łączy się z zasilaniem, masą, złączem OBD i pinem 16 z radia (szara kostka z której radio ma zasilanie) Drugą szara masz podłączoną między C-BOx'em a złączem aux USB Tu masz schemat http://megane.com.pl/uploads/imgs/hosting_zdjec_1368211228__cbox_megi_iii_-2.jpg Edytowane 20 Lutego 2017 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Wszystkie kostki mam podpięte poza tą co napisałeś. Czyli trzeba się wpiąć w kostkę wychodzącą z radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Ze zdjęć które mi przesłałeś wynika że jest to kostka o której wcześniej pisałem musisz zrobić tak: z tej kostki szarej wychodzi 5 przewodów. Zielony(Pin 1) i łososiowy (Pin 2)spłatane razem idą do złącza OBD zielony podłącz pod PIN 13 Radia a łososiowy pod PIN 9 Radia . Czerwony (Pin 3) to + (plus) podłącz pod radio PIN 15 Czerwony Zasilanie. Czarny MASA (Pin 7) podłącz pod PIN 12 z radia a łososiowy (Pin 4) nie splątany w dwa podłącz pod PIN 16 radia. KOSTKA RADIA JEST Ta sama dla wszystkich tych pięciu przewodów wychodzących z szarej z C-BOX Jeżeli jeszcze bedziesz potrzebował pomocy PISZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Podepnę się pod temat bo mam problem z odtwarzaniem muzyki z pendrive usb. Cbox oryginalny w radiu arcamus. Przerywa mi lewy kanał. Trochę to dziwne bo to raczej usterka linii analogowej audio. Wiosną podłączałem moduł kamery od cinasa pod panel nawigacji. Czy w tych kostkach jest jednak analogowy sygnał audio z cboxa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi