kielo191 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam Zauważyłem ostatnio, że Megi zaczęła falować na obrotach. Np gdy stoję na światłach obroty na moment spadają do 800, a potem wracają do poprawnej wartości. Nie jest to zjawisko notoryczne. Ale jednak troch mnie to niepokoi. Co może być przyczyną takiego zjawiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 800 na biegu jałowym to są prawidłowe obroty dla tego silnika. Wyższe obroty występują po załączeniu klimatyzacji lub grzałek w nawiewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 lub temp. nawiewu wiekszej niz jest w stanie podać silnik (nie dogrzany). Jako że to diesel to tylko clip i sprawdzenie parametrów typu wtryski itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielo191 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Pościągałem osłony, plastiki, włączyłem latarkę i załamka. Wszędzie olej. Okolice turbiny zalane. Tak jakby płynęło też z pod pokrywy rozrządu i z pod UPG. Jutro postawię do magika od francuzów. Nich mi to posprawdza i wyceni. Edytowane 21 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi