Andrzej-2010 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Co było powodem padnięcia pompy ??? Z którego roku auto ?? jakiej mocy ??? Uzupełnij stopkę Edytowane 12 Marca 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Silnik K9K 722 82Km. powodem zmiany pompy było łuszczenie się pompy i padnięta sekcja niskiego ciśnienia. sprawa wygląda tak że sterownik wg nie chce przyjąć wtryskiwaczy. Nie da się wpisać kodów wtrysków i błąd DF038 jest stały. Resetowanie komputera nie pomaga. Stare wtryski da się zaprogramować. a nowych nie czyta. Co jest nie tak? Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Kolega aniewa zwracał uwagę na prawidłowość doboru wtrysków. Czy wtryski są dedykowane do tego silnika i tego sterownika. Ponieważ miałeś tzw.łuszczenie pompy, zapoznaj się dokładnie z tematem; Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 , oraz napisz parę słów o Twojej przygodzie z opiłkami w tym temacie. Koledzy będą Tobie wdzięczni Edytowane 13 Marca 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Przed zmiana wtryskiwaczy zakładałem post na forum czy te wtryski podejdą pod mój silnik. podałem nr wtryskiwaczy i koledzy z forum pisali że powinny bez problemu podejść pod ten silnik te wtryski. Ale dla wyjaśnienia wszystkich wątpliwości miałem wcześniej wtryskiwacze o nr EJBR03101D a przed wymiana były nr EJBR018001Z. Oczywiście wtryski przed założeniem sprawdzone na maszynie w stanie bardzo dobrym. Przelewy ok 6ml. Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Kolego, udaj się do ASO Reno i dokładnie zbadaj temat wtrysków. Nie neguje, że są sprawne, tylko czy odpowiednie???? Nie zapomnij o OPIŁKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Jeśli chodzi o opiłki to zbiornik zmieniony od wersji benzynowej, wszystkie przewody nowe, filtry , pompa, oraz szyna CR z czujnikiem zakupiona nówka, nowe przewody metalowe do wtryskiwaczy. Także temat opiłków jest wyeliminowany. Czy gdy zadzwonię do ASO bo niestety nie mam żadnego w pobliżu dostane takie info czy wtryski sa prawidłowe? Dzieki na razie za wszystkie udzielone odpowiedzi. Wszystkie wasze sugestie biorę pod uwagę. Skontaktuje się z Aso i zobaczymy co powiedzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Spróbuj, ale jak życie pokazuje, to trzeba za to zapłacić, bo z wiedzą ASO za darmo nie chcę się dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ostatnio bawiłem się wtryskami w swoim to rano sprawdze jakie siedziały u mnie i ci napisze numery. Pompa wtryskowa po wymianie prawidłowo ustawiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Tak wszystko jest ok z pompa wszystko poustawiane na znaki. Pompa daje dobre ciśnienie błędów z jej strony brak. Fajnie dzięki kolego czekam na te nr :) bo właśnie dostałem odpowiedź od ASO Renault że nie udzielają takich informacji, bo ich partnerzy robią to odpłatnie. Także od Renault nie dowiem się nic :) Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Napisz parę słów o Twojej przygodzie z opiłkami w temacie jak wyżej. Koledzy będą Tobie wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tak na szybko, siedziały u mnie EJBR02101Z. Mam jakiś stary wtrysk od wersji 65 konnej, tam końcówka wtryskiwacza jest wyraźnie cieńsza od wersji 82 konnej, bo z tego co pamiętam 65 konnej miały mniej wydajne końcówki i nr jego jest EJBR0310D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Wg.mnie, żeby nie robić doktoratu, to należy zamontować końcówki o numerach jakie były w aucie i nie dawać się robić w konia przez mechanika od siedmiu boleści Edytowane 14 Marca 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) witam serdecznie po chwili przerwy. Ciąg dalszy walczenia z nieszczęsnym 1.5 dci. Może powiem co przez ten czas się wydarzyło. Auto zabrane od mojego mechanika pojechało do innego warsztatu posiadającego Clipa. Diagnoza 1 wtrysk stoi. Wtryski było u pompiarzy z 2 zrobiony 1 wszystkie posprawdzane i w stanie idealnym co było do zrobienia zrobione czyli wtryski i pompa można wykluczyć. Teraz co jest najlepsze auto odpala od strzała chodzi bardzo równo zero dymku jest reakcja na gaz. Ale. Zawsze jest to jedno ale :( auto po złapaniu temperatury gaśnie i nie da się go uruchomić. Jak silnik ostygnie odpala :( co może być. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Clip - nic nie sugeruje ? Filtr paliwa wymieniony ? Sprawdzić czy czasem nie zatkane mikro filtr - sitko od regulatora ciśnienia paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Kilka razy w 1,9 zdiagnozowałem takie objawy - problemem okazał się czujnik ciśnienia na listwie. Nie twierdzę, że tak jest u Ciebie, ale może być. Czujnik położenia wału też podobnie się objawia, można podmienić na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi