marek789 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Witam, mój problem dotyczy Meganki 2 ph1, po uruchomieniu silnika automatycznie same włączają się wycieraczki, zapalają się kontrolki kierunkowskazów i STOP w licznku, do tego nie mogę zgasić samochodu przyciskiem START/STOP. Tydzień temu był wymieniony moduł pod maską, ponieważ świecił immobilizer i STOP oraz nie palił. Zaczęło się tak że dzisiaj po południu umyłem samochód na myjni bezdotykowej, wróciłem do domu. Po około 5h poszedłem z laptopem i programem Maxiecu sprawdzić błędy, ponieważ karta nie zawsze jest łapana przez czytnik (wymiana nie pomogła). Po podłączeniu się z modułem pod maską zaczęły się "cuda". Filmik jak to wygląda: Odłączenie akumulatora nie pomaga :( Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Pierwszą opcję jaką bym sprawdził to czy nie zalałeś modułu UPC pod maską (ten który wymieniłeś). Sprawdź go i jeżeli jest suchy to prawdopodobnie wymieniłeś stary moduł na nowy który miał jakąś wadę która się ujawniła po tygodniu. Oczywiście zostaje jeszcze kwestia sprawdzenia samych przewodów i złączy które idą do tego modułu, ale chyba raczej coś z modułem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Wyciągnąłem moduł UPC, pełno wody w kilku wtyczkach :( Zastanawia mnie tylko jak ta woda tam się dostała skoro mam uszczelkę przy szybie oraz wszystkie plastiki osłaniające z tej strony :unsure: Wysuszę ten moduł, jak zadziała to wsadzę go w reklamówkę lub coś tego typu aby go ponownie nie zalało :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Często problem z zalaniem tego modułu dotyczy samochodów które miały naprawianą blacharkę z lewej strony - może wklej zdjęcie zobaczymy czy wszystko jest OK. Sprawdź też czy nie stoi woda w podszybiu od strony kierowcy. Edytowane 2 Marca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Z tego co wiem to był uderzony ale w prawy przód :/ Co muszę zdjąć aby to sprawdzic? Są jeszcze jakieś miejsca aby sprawdzić czy gdzieś jest jeszcze woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Podszybie z lewej i prawej strony do sprawdzenia czy nie stoi woda. Żeby sprawdzić wystarczy zaglądnąć pod plastikowe podszybie czy nie stoi woda. Edytowane 3 Marca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Wody nie mam na podszybiu. Wczoraj zapsikałem wszystkie wtyczki kontaktem a moduł wziąłem sprężonym powietrzem i wysuszyłem. Wszystko działa Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi