FluenceSportWay Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam. Od jakiegoś czasu z przedniego zawieszenia dochodzą dziwne odgłosy przypominające ni to zgrzyt ni to skrzypienie. Odgłosy te pojawiają się przy skręcie w lewo i jednoczesnym wpadnięciu koła w jakąś nierówność. Przy jeździe na wprost nawet po dużych dziurach nic się nie dzieje. To trochę tak jakby koło ocierało się o nadkole, ale nie zauważyłem tam śladów otarć. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamand1 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Witajcie, Chciałbym się podłączyć pod ten temat - posiadam renault megan 3 phi kombii i mam dokładnie to samo - przy skręcie w lewo coś cholernie zgrzyta, piszczy ciężko to nazwać ... proszę Was o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor1 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) No ja też szukam, bo u mnie najlepiej to słychać na rondzie szczególnie jak bujnie zawieszeniem to skrzypi jak wrota od stodoły. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez pagor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Mam podobnie, tyle że przy skręcaniu w prawo (w lewo też tylko znacznie mniej), przy niewielkiej prędkości najbardziej to słychać, bardziej przy jakichkolwiek nierównościach na drodze. Żona żartuje że to jak skrzypienie starej brygantyny na falach :angry: . Co ciekawe, przy niższych temperaturach lub po deszczu w zasadzie tego nie słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesterFyssas Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Panowie, znaleźliście rozwiązanie? Ja mam wrażenie że to skrzypienie pojawia się też u mnie. Najbardziej słyszalne przy skrętach na nierównościach oraz przy niedogrzanym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 jak przy skręcie i skrzypienie to mi się nasuwają 2 możliwości: a) łączniki (w tym że one skrzypiały by też na np. progach zwalniających przy jeździe na wprost). b) gumy na drązku stabilizatora - to bym bardziej obstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesterFyssas Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dzisiaj przy prawie zerowej temperaturze to skrzypienie / trzeszczenie słyszalne było z okolic prawego koła na prostej drodze przy większych nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor1 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Odpowiedzią na te kwestie jest wymiana gum stabilizatora. Przerobiłem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi