drevko Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Cześć. Zauważyłem dzisiaj wieczorem, jadąc przez las, pusta drogą, ze lewa lampa świeci ok, a prawa tylko blisko auta. z założenia prawa powinna świecić dalej. chciałem lekko podkręcić stojąc przed garażem z włączonymi światłami. znalazłem inbus/imbus, kręcę i... NIC. czuc i słychac jakies mechaniczne opory ale strumień światła praktycznie bez zmian. dla porownania zlapalem sie za drugą strone i jest to samo. nie kręciłem na siłę, zeby nie ukręcić. mieliście taki przypadek? czy moze pominalem jakis krok typu odblokowanie czegos? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 9 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Pojedź na stacje diagnostyczną, powinni ci ustawić światła za darmo. Dzięki temu ustawisz światła właściwie i nie będziesz oślepiał innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drevko Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) To wiem, bardziej chodziło mi o to, że pokrętło IS DEAD prawdopodobnie:p Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Albo kręcisz nie tym co trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drevko Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) kręcę tu w tym otworku niżej jest białe oczko na inbus (zdjęcie z neta, zaznaczyłem na czerwono) https://zapodaj.net/b17e5dc8jh,ojuibgthb5288.jpg.html Dodano: 07 mar 2017 - 20:10 Dzisiaj sprawdzałem. Lewa podnosi, prawa trup. Można wymienić jakoś ten element odpowiedzialny za regulację? Dodam, że oba silniczki opuszczają i podnoszą. Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 8 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Można to naprawić ale trzeba zdemontować lampę. To pokrętło, którym kręciłeś ma na drugim końcu (już w lampie) kulkę, która jest wciśnieta w takie jarzmo, i teraz kręcąc w lewo lub w prawo opuszczamy bądź podnosimy lustro w środku lampy. Z jakiegoś powodu ta kulka wyskoczyła z jarzma albo się urwała. Jak wyskoczyła, to do zrobienia, jak pękła to raczej nowa lampa. Załączyłem zdjęcie z netu przeciętej lampy (inne auto). Myślę, że to da ci obraz o czym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drevko Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) czesc. dziękuję za pomoc. kulka siedi na miejscu, patrzyłem. cos nie gra w samym tym białym plastiku którym się kręci/przeskakuje i nie podnosi. mozna to jakos obejsc? ręcznie podnieść po wysunięciu lampy? Pozdrowienia. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 29 mar 2017 - 07:36 nikt nie pomaga to ja pomogę innym, na przyszłość: były wyrobione ząbki na stożku w który wkłada się imbus / który kręci tematem. podebranie plastiku z innej lampy pomogło / akcja w serwisie specjalizującym się w renault = 40 zł. chyba uczciwie :) jestem zadowolony. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Mam podobnie z tym że światło jest prawidłowo ustawione (prawe) ale pewnego razu chciałem odrobine podnieść i nic sie nie dzieje, bylem z tym na gwarancji ale mechanik twierdzi ze to mechaniczne uszkodzenie co mnie zdziwiło bo gdyby bylo mechaniczne to ustawienie świateł zostało by albo w dolnym punkcir albo w górnym a światła sa dobrze ustawione silniczek do ustawiania też chodzi bez problemu. Nie wiem co robić jak sprawdzić czy kulka nie wypadła da sie to zrobić jakoś? Czy trzeba rozklejac lampe? Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi