gniew1971 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam, Planuję do swojej Meganki 1.6 16v założyć instalację gazową. Pytanie brzmi jaką założyć? Czy samochód z LPG będzie brał olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Nie "jaką" tylko "kto"? Tu masz mapę warsztatów: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zzP3c34YZ5QA.k0IC2L-6Xbks W Małopolsce jest fajny wybór. Mapa na podstawie tego wątku z forum o LPG: http://lpg-forum.pl/mapa-warsztatow-polecanych-na-forum-t43272.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniew1971 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) No to przysieki niedaleko mnie, także warsztat by się znalazł. Teraz pytanie czy po założeniu gazu MEGANE będzie brała olej? Edytowane 8 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A dlaczego ma brać? Jeśli nie brała przed nie będzie i po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgasin Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam, w 2015 założyłem mam dwie Meganki na gaz 1.6 (2006 i 2013) obie przejechały około 40tys. każda Na zużycie oleju LPG nie wpływa, bo to nie ma związku. Instalacja BRC 32 sequent.cena wtedy 2700. Na razie zero problemów. Rozważ założenie instalacji ciekłego wtrysku zamiast sekwencyjnego - cena około 5000zł .Tylko wybierz tą instalację do pośredniego wtrysku, gdzie się nie przerabia pompy paliwowej tylko dodaje się dodatkową pompę do zb. gazu. W ostatnim Autoświat był o tym artykuł. Mam w innym miejscu mogę skopiować w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi