aniewa Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Wciskasz szybko dwa razy zamykanie samochodu i powinien się aktywować deadlock. Oczywiście zadziała jak pojazd jest wyposażony w takie zamki. Z doświadczenia powiem, że to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 A pozatym, czy w serwisie będą widzieć, kto się kiedy podłączał do samochodu? I czy jest możliwość zablokowania dostępu do samochodu dla danego komputera? Raczej nie. Chyba żaden producent nie wprowadził takowej funkcji do swoich samochodów. W PSA jest podobno liczona ilość inspekcji serwisowych/kasowań błędów i po iluś tam trzeba zmieniać kompa/czyścić go... coś takiego ale jak to jest dokładnie to nie potwierdzę, tylko o tym słyszałem. Raczej nie ma takowej możliwości, co najwyżej możesz zrobić to co piszą wyżej dodatkowe odcięcie dla wszystkich podpięć, ale o tym trzeba pamiętać jeśli sami będziemy chcieli skorzystać z gniazda czy też przy sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boski Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) No i zamontowałem w scenicu autoalarm i blokadę skrzyni bear-lock. Koszt łaczny 2.500 w serwisie. aniea, mój scenic w deadlock zaopatrzony nie jest. karilo, faktycznie, komputer nie rejestruje wpięć i wypięć. Jest tylko informacja systemowa o błędach, czy serwisach (info z salonu). Śpię trochę spokojniej i mam nadzieję że naklejka z niedźwiedziem na drzwiach, spowoduje że jednak złodzieje będą omijać scenica. W końcu to tylko scenic a nie bmw X5. Edytowane 21 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Tak z ciekawości, ile kosztuje samo założenie tej blokady na skrzyni, bo rozumiem, że 2,5k dałeś za komplet z alarmem? W końcu to tylko scenic a nie bmw X5. Właśnie prędzej zaczają się na takiego Scenica bo auto popularne i łatwiej później spieniężyć łup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boski Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Tak z ciekawości, ile kosztuje samo założenie tej blokady na skrzyni, bo rozumiem, że 2,5k dałeś za komplet z alarmem? Blokada kosztowała mnie z założeniem 830 zł. Sama blokada z salonu 400 zł netto + vat 89 zł. (z faktury) Tylko że ja to robiłem przez autoryzowany salon Renault, więc i koszt duży. Na allegro taka blokada stoi po 320 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Właśnie prędzej zaczają się na takiego Scenica bo auto popularne i łatwiej później spieniężyć łup. dokładnie, tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi