seelk Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam, Mam wrażenie, że samochód ma problemy z odpalaniem tzn. po naciśnięciu przycisku start silnik jakby się na sekundę zawieszał i później odpalał. Kilkukrotnie zdarzyło mi się, że po wciśnięciu Start silnik nie odpalił, nie świeciły się żadne kontrolki, otworzyłem maskę ruszyłem kablami przy akumulatorze, wtedy silnik jakby się odblokował i wróciło napięcie w samochodzie. Nie wiem czy to może być problem, z brakiem styku gdzieś na przewodach? Czy to kwestia jakiegoś czujnika? Przy odpalaniu słychać takie charakterystyczne odblokowanie i właśnie po nim czasami samochód traci napięcie. Raz miałem tak, że zamknąłem auto, przychodzę na drugi dzień próbuję otworzyć, a auto było nie zamknięte, żadne kontrolki się nie świeciły, po ruszeniu przewodami przy aku. powróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Wstępnie sam sobie odpowiedziałeś od czego zacząć. Sprawdź klemy na akumulatorze, tzn. zdejmij, wyczyść, obejrzyj czy coś nie jest pęknięte, wysmaruj wazeliną techniczną i następnie porządnie przykręć. Jeżeli to nie będzie to, no to będziesz szukał dalej. Edytowane 16 Marca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Akumulator do naładowania i poprawienia klemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi