Filippo9669 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) cześć! to mój pierwszy post tutaj, więc serdecznie wszystkich witam. w mojej Megance III, co jakiś czas miga kontrolka i pojawia się sygnał dźwiękowy sygnalizujący niezapięcie pasów. ma to związek z ustawieniem metalowej końcówki w zatrzasku pasa, przy odpowiednim poruszeniu nią ostrzeżenie znika, oczywiście do momentu, aż np. poruszę ciałem i końcówka znowu zmieni, choćby o pół milimetra, swoje położenie. czy w takiej sytuacji rozwiązaniem będzie zakup nowego zatrzasku pasa (tego gniazdo, w które wpinam pas)? pozdrawiam serdecznie Filip Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 17 Marca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Rozkręcić, delikatnie rozebrać zatrzask i zobaczyć czy nie da się podgiąć elementu, który jest odpowiedzialny za działanie włącznika. Inna opcja- wyłączyć ten denerwujący układ. W moim sceniolu drugim dokonałem tego programem MAXIECU. Mam nawyk zapinania pasa (przytrafia się że nawet jak z garażu wyjeżdżam i chcę wysiąść by garaż zamknąć, to okazuje się że jestem zapięty pasem) i nie jest mi to przypomnienie potrzebne. Edytowane 16 Marca 2017 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Miałem podobny problem. Walczyłem z tym nawet jakiś czas jednakże te mocowanie wtyczek w obudowie zatrzasku pasa to jakaś pomyłka. Po nierównej walce w końcu zmostkowałem przewody i mam spokój. Zobacz czy ich nie masz na samym końcu przetartych i to Ci robi ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riccardos Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 mam ten sam problem masakra ten sygnał dżwiękowy mnie dobija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanosh68 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam. W moim poprzednim samochodzie można było wyłączyć denerwujący dzwięk kombinacją przycisków.(Toyota Auris). Moż e tu tez się tak da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi