anatol Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam. Panowie mam problem w klapka wlewu paliwa jest zamykana bolcem od góry z siłownika, nie mam tam żadnego zabezpieczenia i cały pach i woda przelewa się od góry. Czy u Was jest to samo czy też jest jakieś zabezpieczenie( guma czy coś). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Czołem, w megane mi sie nie brudzi pod klapką wlewu paliwa (bo nie jezdze po jakis zadupiach itp.) ale w Clio jak sie pojeździ np. po polnej drodze to syfu tam jest mnustwo. Ogolnie rzecz biorac syf sie pod ta klapka moze zbierac i trzeba by bylo go usuwac regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 anatol, załóż sobie nadkola, nie ma innego rozwiązania. Prawdopodobnie pasują z sedana. Możesz kupić dorabiane, ale to masakra. Trzeba się sporo nagimnastykować, żeby pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Dzięki za odzew. Nadkola załatwiły by problem, ale nurtuje mnie cos takiego mianowicie wystarczyło by w obudowie wlewu tam gdzie wchodzi ten bolec kawałek gumy z dziurką może oryginalnie tam coś takiego siedzi, chciało by się komuś zajrzeć do wlewu czy ma tam jakieś zabezpieczenie czy taki podłużny otwór z bolcem, u mnie nie ma żadnego zabezpieczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 u mnie wyglada to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Mam dwa pytania. 1. Potrzebuję zdjąć klapkę wlewu paliwa, żeby dorobić lakier. Czy ktoś wie jak to zrobić? 2. Czy można gdzieś (poza ASO, bo już pytałem i ten element ne występuje jako osobna część tylko cała klapka) kupić samą tą okragłą gumę zabezpieczajacą, która jest zamontowana na klapce wlewu paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Potrzebuję zdjąć klapkę wlewu paliwa, żeby dorobić lakier. Czy ktoś wie jak to zrobić otworzyc wlew,chwycic za klapke i przesunac-ona jest mocowana na takie zaczepki.Wstawic zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Dzięki waldek708 Chodzi o to co na drugim zdjęciu z góry wchodzi bolec z centralnego blokujący klapkę jest tam jakieś zabezpieczenie tego otworu? mi właśnie przez tą dziurę dostają się tony piachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 nie wiem czemu ale mi sie nic nie dostaję,nie mam żadnego zabezpieczenia,wziełem sobie tylko wszystko zabezpieczyłem kiedyś wazeliną bo mi w zimie przymarzło,może dlatego nie syfi mi sie? [ Dodano: 2008-05-15, 21:59 ] SlawkoW,musisz delikatnie pociagnąc do tyłu,tzn w kierunku bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 waldek708 wielkie dzięki za info. Jutro spróbuję i dam znać jak mi poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo88 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Moze mi ktos wyjasnic czy z przesunieciem w strone bagaznika to chodzi o sama klapke z wlewu czy o caly wlew po wykreceniu trzech srubek? Bo musze zdjąc chyba caly wlew zeby dojsc do tego bolca i silownika bo mi nie dziala. Chyba ze zna ktos inny sposob ? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam. Po wykręceniu trzech śrubek warto wykręcić również śrubę mocującą przewody paliwa (widoczna od spodu 13mm) pozwoli to na odgięcie przewodów paliwa i można wyjmować obudowę wlewu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 mi też się syf okropny zbiera pod tą klapką, pełno jakiegoś piachu... czyszczę to co jakiś czas bi nie znalazłem na to sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam. Ja już załatwiłem sprawę wyjąłem wlew i zakleiłem otwór kawałkiem dętki rowerowej jeszcze tylko dziurka na bolec centralnego i mam czysto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi