borkosia Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Witam . Zabrałem się za wymianę głośników w drzwiach . Niestety kupiłem złe adaptery i nie wiem który kabel to + który _ . Zdemontowałem głośniki i zastałem dziwną sytuację ,kable zasilające głośników w drzwiach przednich maja takie same kolory . Najdziwniejsze jest to że inna sytuacja jest na kostce radia . Znalazłem na tym forum schemat kolorowy ale również są rozbieżności (do Megane 3 ). Czy nie patrzeć na kolory i wziąć pod uwagę schemat z miejscami na kostce poszczególnych głosników . Czy można brać pod uwagę ze schematy od Megane pasują do Scenica . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Nigdy nie ufaj kolorom kabli. Weź miernik i zmierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Schematy są podobne ale kolory kabli różnią się. Kolory kabli zmieniają się też na kostkach. Poniżej masz schemat dla scenica III z sześcioma głośnikami. 0140_A3.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jestem na etapie montowawia zestawu Focal IFRA 130-6.1. Na zdjęciu gniazdo ułożyłem tak, aby zatrzask był na górze. Plus jest po prawej stronie. Czyli jak będziesz trzymał wtyczkę zatrzaskiem do góry, to plus będzie po lewej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borkosia Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witam . Dziękuję za pomocne odpowiedzi . Głośniki wymienione . W zestawie odseparowanym chciałem podpiąć syki ale brak przejścia z karoserii do drzwi . Na połączeniu jest wtyczka i właśnie na niej następuje zamiana kolorów kabli . Za tydzień czeka mnie wymiana w drzwiach tylnych . Dziękuje .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi