Suinam Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witam Zima pożegnana, zakupiłem oryginalne używane felgi 16" do Megi III i mam do dyspozycji dwa komplety opon: nowe Dębica Presto HP 205/55 R16 91 W z końca roku 2016 oraz półroczne (jeździłem 6 miesięcy, produkcja koniec 2015 roku) Falken ZIEX 914 205/55 R16 97W, które zostały mi po Citroenie Berlingo XTR. Które Waszym zdaniem lepiej będą się spisywać w Megi? Falken przystosowany był do cięższego samochodu jakim jest Berlingo dlatego index 97. W testach wypadł bardzo fajnie, wadę jaką stwierdzono, to szybkie zużycie się opon. Natomiast nie znam Dębicy, na oponie jest 'Made in Germany' Co sądzicie o tych Dębicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Miejsce produkcji opon Dębica to już sprawa organizacyjna Goodyeara, z dębickiej fabryki są np. Fuldy czy Savy. Jeździłbym na nowszych, nieużywanych Presto, mimo,że Falken jest wyżej pozycjonowany. Poza tym w pół roku można przejechać 6 tys. albo 30 tys.km. W tym czasie się niewiele zestarzały, istotne jak mocno są starte te Falkeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suinam Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Falkeny są w bdb stanie, zrobiłem na nich może z 3 tys km. Zostały już założone na felgi więc problem rozwiązany :) Ciekawe które z nich cichsze... W dzisiejszym Motorze jest test opon w tym rozmiarze i Dębica jest najgłośniejsza :) Ogólnie dobra budzetowa opona, zajęła 2 miejsce wsród opon podobnej klasy, nie licząc testowanego z nimi Bridgestone... A felgi kupiłem takie: Regulamin pkt. 10 - odnośnie dodawania zdjęć :!: -Prezes Edytowane 28 Marca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Testy różne czytam i oglądam ale z dużą rezerwą, ktoś przecież za to płaci. Do tego ten test robili w Ameryce, to nie kosztuje kilka złotych. Toyo wyszły tam słabo, a ja jestem z nich zadowolony i do tego są ciche, co też ma dla mnie znaczenie. Do żadnych opon z Dębicy nie miałem zastrzeżeń, oby Presto też były ok ale w tym teście to w sumie naprawdę wygląda tak dobrze,że aż trudno uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 presto pojawia się w wielu sklepach jako polecane. Ja i brat je kupiliśmy. Cena i parametry do ceny są rewelacyjne. Ja niedługo zakładam, brat ma i na razie nie narzeka. Lepsze są niby niż koromoran gama b2 czy michelin energy saver 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi