halas2 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Zawsze możesz przedzwonić miernikiem wiązkę pomiędzy czujnikiem a drzwiami. Jak jest ok to bym nie szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 23 godziny temu, halas2 napisał: Regulamin pkt. 5.9 -Prezes A powiedz mi jedną rzecz - żeby wyjąć wtyczkę drzwi-słupek to trzeba drzwi ściągnąć czy ona jako wylezie - bo próbowałem ją wyjąć zobaczyć czy jest ok ale za cholerę nie mogę wydostać jej na zew - dobra sposobem wytargana - piny i wtyki czyste - więc zostaje tylko ten czujnik ps. czujnik wymieniony- błędy zniknęły mam nadzieje na stałe ? ale w pamięci został b1267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolfik Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 W dniu 23.02.2022 o 14:10, samuel_83 napisał: halas2 bardzo dziękuje i mam podobne doznania ps. a pamiętasz jaki miałem kod błędu ??? u mnie lewe drzwi (kierowca) ASO nie ma ani oryginalnego numeru ani zastępczego - to jest chore Napisze tak, jestem w De i tu wywalilo mi w czasie normalnej jazdy skontroluj poduszke powietrzną wiec pojechałem pod komputer to wyszly 3 błędy od prawego czujnika uderzeniowego i jeden blad od poduszki pasażera natomiast do tego skontroluj auto start/stop nie ryglowała się kierownica i po wlączeniu zapłonu 4 x odblokowywał się centralny zamek. Auto mi stoi w garazu i tydzień szukałem przyczyny rozbierałem drzwi sprawdzalem czujnik, wiazke do czujnika sprawdzałem głowną wiązke drzwi na polączeniu drzwi - nadwozie , a okazała sie wtyczka pod siedzeniem pasażera taka zółta . Po wyczyszczeniu jej bo widoczny był na czerwonym grubym przewodzie biało zielony nalot w jednym miejscu na pinie.( Kostka rozbieralna) Wszystko Złożylem i błędy znikły Jak odłaczyłem wtyczkę dało mi do myślenia ze od strzała sie rygiel kierownicy wlaczył Autko Megane 3 GT220 2014r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi