nero84 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witajcie, szukałem ale nie potrafię znaleźć przyczyny. Megane II 2005 r. 1.6 benzyna. po dłuższym postoju tylko na zimnym silniku po odpaleniu - ale nie zawsze raz na kilka odpaleń auto od razu gaśnie. Gdy uda mi się przetrzymać go i pogazować załapie obroty i nie zgaśnie. Co zrobione: - elektrozawór KZFR wymieniony - świece, cewki w miarę nowe - 2/3 miesiące - olej, filtr powietrza i oleju nowy - rozrząd pół roku temu wymieniony - przeczyszczona przepustnica - na komputerze brak błędów ? a mnie już szlag trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Do sprawdzenia czujnik położenia wałka rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc95 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam.Panowie powiedżcie mi gdzie znajduje się ten czujnik położenia wałka rozrządu w 1.6 16V z 2006r.(w którym miejscu),sprawdzę go bo mam te same objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tu znajdziesz: Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc95 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Dzięki.Mireczek01-znalazlem.Tak myślałem ze to ten czujnik ale nie byłem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi