Lewy Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Olejowe - tańsze widać jak je szlag trafi - miększe Gazowe - droższe nie widac jak szlag trafi - twardsze Czy można prosić o rozwinięcie tej myśli? Czy myślisz, że w gazowych nie ma oleju??? Czy uważasz że to norma gazowe-twardsze, olejowe-miększe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 bierz gazy : KYB, wzglednie Gabrielle, potem Sachs. Jak jeszcze nie możesz wybrać rzuć monetą , w przypadku jak stanie na kancie to oznacza Sachsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Czy można prosić o rozwinięcie tej myśli? nie czuje się na soiłach - najprostze wytłumaczenie Czy uważasz że to norma gazowe-twardsze, olejowe-miększe? tak uważam zresztą w katalogu KYB '06 nie widze amorów do Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Ogolnie jakie sie stusuje , bo dalej mam dylemat. NA przednią oś lepiej kupić gazowe. Mają lepsze tłumienie. Do oleju mają dodany pod ciśnieniem azot (chyba). Zapobiega to pienieniu się oleju i co za tym idzie lepszą pracę. NIestety coś za coś. Są one stale pod ciśnieniem. Olejowe tylko podczas pracy. Wynikiem tego są częstsze wycieki z gazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 A na ile starczaja amotry w megance? Po jakich przebiegach wymienialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 U mnie jeden przedni wylał się po ok. 130tys. Niezły wynik. Tylny wylał sie po roku :evil: ok 20tys. Nigdy więcej Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargosan Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wlasnie tak sobie mysle , ze autko ma zrobione 120 tys km , amorki nigdy nie byly wymieniane. Najwiekszy problem w tym , ze : Amorki sa jeszcze dobre nie wylaly sie, nie kolysze na boki . Wiec po co wymieniac ? Czy tylko z zasady , czy aby sa jakies logiczne uwarunkowania ? Dziekuje za odp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 No jeśli są suche i na wytrząsaku dają jeszcze dobre wyniki to je zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Odświeżę wątek :) Potrzebuję amorki przednie do Megane II ph II. Strzeliła mi lewa sprężyna, komplet wymieniłem, ale po wymianie okazało się, że lewy amor się tłucze i leje, więc muszę je wymienić. Co polecicie na obecną chwilę? KYB, Sachs, Bilstein? Coś innego? Dzięki za rady Edytowane 6 Marca 2016 przez Loram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fabrycznie KYB są montowane. Ja montowałem Bilsteina B4 w połączeniu z pro-kitem eibach'a więc mógłbym Cię przewieźć, abyś zobaczył jak to jeździ ale sprężyny już masz. Z tego co pamiętam najtańsze amory B4 były w sklepie motostacja sołtysowska 1, za komplet zapłaciłem około 600zł z odbojami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nesti, ale te Bilsteiny cholernie twarde są, raczej charakterystyka sportowa chyba Ja bym coś bardziej komfortowego chciał żeby mi plomby z zębów nie powypadały ;-) Wiesz jakie mamy dziury w Krakowie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oryginały masz w podobnej cenie co KYB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jeśli chodzi o twardość to sprężyny za nią odpowiadają, także jak założysz B4 nie będzie czuł dużej różnicy. Jak kolega wspomniał, to już kwestia gustu będzie bo cenowo to jedna półka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassTomasz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam mam pytanie mianowicie. Jakiś czas temu wsadził się moja mega ka w dziurki i pękła sprężyna. Kolega pracuje w hurtowni części motoryzacyjnych i po danych mojego auta zamówił mi jakieś polskie (z Lublina) sprężyny na przód. Po wymianie auto mi podniosło sporo do góry i na progach zwalniających jak wyjadę troszkę szybciej to sprężyna rozciąga amora i słuchać głośne uderzenie. Dałem znać kumplowi i zaistniałej sytuacji i sprowadzi KYB i te polskie sprężyny powierzył metrówką i sprężyny mają taką samą długość. Dzisiaj odwiedziłem sklep renówki w naszym mieście, po Vinie koleś powiedział, że nie ma zamienników (w ogóle mu komp nie wskazywał zamienników) tylko oryginały, za sztukę 580zł po czym sam stwierdził, że cena jest chora hehehe. I tu pytanie do was Podajcie mi konkretne modele jakie wy zamontowaliście w swoich renówkach. Jestem lewy w tych sprawach, więc przydało byś się wkleić link do danej sprężyn, za co będę z górki wdzięczny. Poniżej podaję dane auta. Renault Megale 2 1,5DCI 60 kw 2004 kombi Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez BassTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W 1,5 dCi sprężyny powinny być takie same jak 1,6 16V, a pewnie dobrali sprężyny od 1,9 dCi, które są twardsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi