mossoo Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam, mam taki problem z mojego auta dochodzą dziwne dźwięki jeden to pod maską jakieś dziwne gwizdy dodam że wcześniej klima działała a ostatnio przestała i nie wiem czy to koniec czynnika czy wina tego gwizdu a druga to metaliczny dźwięk na biegu jałowym. Jak jest luzie jest ten dźwięk jak dodam gazu znika, jak wrzuce sprzeglo i bieg nadal jest ale jak wezmę wrzuce sprzeglo i bieg (docisne go mocniej przestaje być słychać ten dźwięk) jakie są waszym zdaniem diagnozy i orientacyjne koszty naprawy. Silnik 1,9 dci 131 km przebieg 254000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Od kiedy go masz. Konieczny generalny przegląd silnika. Szczególnie układ dolotowy, wydechowy, turbina i czy nie ma wycieków oleju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mossoo Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Od 2,5 roku zrobiłem nim 50 tys ostatnio wymieniłem sprzeglo dwumas i koło pasowe i dopiero po tej wymianie po ok przejechaniu tysiąca km zaczął zie pokazywać ten dźwięk Edytowane 13 Maja 2017 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Sprawdź napęd paska akcesorii, dobrze było by spojrzeć na rozrząd. Zwróć szczególną uwagę na sprzęgiełko alternatora i sprężarki klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi