hymmen Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Witam. Jak w tytule clip pokazuje na czerwono "OBWÓD STEROWANIA WTRYSKIWACZEM: CYLINDER 1" i błąd DTC02013A. Dalej zapala się stop i "ryzyko awarii silnika" i przy dalszej jeździe "OBWÓD DOŁADOWANIA" DTC226322. Auto nie traci mocy, błędy mogę skasować. Co jakiś czas jednak powraca wtrysk lub wtrysk z obwodem doładowania. Dzieje się tak przy bardziej dynamicznej, dłuższej jeździe. Przed możliwą wymianą na nowy, chciałbym zamienić go miejscami i sprawdzić czy to na pewno wtrysk już nie domaga, oczywiście z przepisaniem kodów. I tu moje pytanie, jak w renault liczymy kolejność cylindrów i jak to czytać clipem. Z tego co pamiętam pierwszy liczymy od prawej stojąc przed autem, ale nie jestem pewien. Może inaczej, wydaje mi się, że liczymy od strony koła zamachowego w stronę rozrządu. Będę wdzięczny za pomoc. A i jak zauważyłem drugi błąd jest jakby następstwem pierwszego. Pozdrawiam forumowiczów. Edytowane 20 Maja 2017 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Liczymy od strony koła zamachowego w stronę rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi