p_poznan Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Witam, Oglądałem już kilka aut z tym silnikiem i generalnie marnie to w PL wygląda. Zainteresowałem się tym ogłoszeniem i jestem po wstępnej rozmowie ze sprzedającym, jest nawet na forum zarejestrowany z tego co widze. Mam jednak daleko do tego egzemplarza i chciałbym zapytać czy ktoś się interesował tym egzemplarzem lub go oglądał ? Sprzedający mówi wprost, że póki co nikt auta nie oglądał na żywo. Wydaje się byc konkretnie, sprawdziłem VIN w ASO, przebieg sie potwierdza, gość zdaje się znać w temacie a i serwis auta imponujący - nie ma oporów przed kontrolą w ASO czy warsztacie. Na co zwrócić uwagę ? Megane Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 220KM z rocznika 2010? Nie przypominam sobie żeby takie wtedy były. Raczej 180KM, tylko że wymienione wdwumasa i sprzęgło "oryginał Renault RS/GT220" na pewno nie pasują do TCe 180 więc nie wiem czy to jakiś swap czy faktycznie GT220. W ogóle dla mnie ogłoszenie dziwne, z jednej strony rok produkcji 2010 a zaraz potem, że to jednak model z 2010 a produkcja 2009, sprowadzony z "Lichtensteinu (Szwajcarii)" - to w końcu skąd? Może się czepiam ale jakoś irytują mnie na siłę wyciągane zalety typu "woskowane co 3 miesiące, myte wyłącznie ręcznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurt Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 tak się składa, że to mój samochód. Samochód to Tce180 po chiptuningu jeszcze w szwajcarii z papierami wskazujacymi na 220PS. Sprzęgło jak i dwumasa pasują zamiennie z GT220/RS do Tce, identyczny jest nawet wysprzęglik. Auto przyjechało z Lichtensteinu kraju tak małego jak dzielnica Warszawy stąd dla lepszego zobrazowania mowa o Szwajcarii do której kilka kroków. 2010 to rok modelowy auta o czym mowa nawet w serwisie a listopad 2009 to konkretna data rozpoczecia jego ekslopatacji. A fakt mycia i dbania o auto to dosc istotny szczegol w mojej ocenie podczas zakupu i dobrze jest wiedziec, ze ktos kto samochod uzytkuje dba o niego i wie chcociazby jakie czesci zamienne do niego pasuja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_poznan Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) auto obejrzałem osobiście w zeszły weekend. jesli chodzi o mechanike to samochod zostal przeswietlony przez mojego mechanika oraz warsztat i nie znaleziono nic do czego moznaby sie przyczepic. Jedyną rzecz którą serwis i moj mechanik znalezli to delikatne zapocenie w okolicy elektrozaworu w glowicy (serwis twierdzi ze to typowe dla tych aut i swiadczy o tym ze silnik nie byl myty a wymienic nalezy oring na zaworze. blacharsko auto mialo malowany powtornie lewy tylny blotnik i cieniowane drzwi czujnik wskazywal na jakas obcierke (sprzedawca poinformowal mnie o tym), lakier bardzo zadbany delikatne odpryski na masce, szyby w oryginale, samochod bardzo zadbany, zdecydowanie wiem skad roznica w cenie pomiedzy tym co ogladalem dotychczas a tym konkretnie egzemplarzem. wlasciciel okazal sie rzeczowym i konkretnym gosciem - jazda probna trwala ponad 30 min i wykazala ze auto jest bardzo szybkie. (srednie spalanie na komputerze z ostatnich 3000 km wynosilo 8,1 litra/100km) samochod byl dla mnie zarezerwowany do wczoraj, jednak do transakcji nie doszlo z mojej strony gdyz nie dam rady zmiescic sie w moim budzecie z montazem LPG pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 23 Czerwca 2017 przez p_poznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja bym brał, jak stan jest dobry, to najważniejsze. Spalanie nie jest kosmiczne, pojeździsz trochę km spokojnie, odłożysz na gaz i wszystko się ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi