LesterFyssas Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu słyszę w swojej Megance niepokojące szumienie przy prędkościach od 70km/h w górę. Szumienie nie znika gdy wrzucam na luz, wcsiskam sprzęgło, dodaje gazu, hamuje, jest słyszalne na każdym biegu. Ciężko powiedzieć czy przy 130km/h narasta. Nie jest jeszcze uciążliwe, przy głośno włączonym radiu wręcz niesłyszalne. Próbowałem też lekko pomanewrować, lekkie skręty kierownicą też nie pogłębiają ani nie przerywają szumu. Przeglądając forum, mam dużą nadzieję, źe posiadane objawy pozwalają mi wykluczyć chociażby łożysko oporowe na sprzęgle i skrzynie które lubią padać. Nie dawno wymieniałem komplet tarcz i klocków z tyłu razem z łożyskami - jest szansa, że mechanik się nie popisał? Z góry dziękuje za pomocne komentarze. Edytowane 22 Maja 2017 przez LesterFyssas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Jak masz skrzynie 6b to normalne. Renault zwalił całkowicie tą skrzynie i lubi sobie ona huczeć/ piszczeć i wydawać inne dźwięki. Właśnie ten dźwięk pojawia się od około 70-76 km/h. Jak się nie pogarsza to trza z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesterFyssas Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 5 biegową mam właśnie. Czyli to na pewno skrzynia i pozostaje monitorować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi