lordzik112 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Witam! Pytanie jest proste czy ta oto złączka będzie pasować do mojej Megane 2 z 2003r Złącze : http://allegro.pl/show_item.php?item=4918406478 Tak wygląda moje radio https://img2.sprzedajemy.pl/540x4sfd v05_radio-cd-tuner-list-renault-mebfga-29182202.jpg Zdjęcie podglądowe. Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 31 Maja 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Kolego żeby to sprawdzić jednoznacznie potrzebne jest zdjęcie złączy z tyłu radia. Większość radioodtwarzaczy typu tuner list nie miała wyjścia AUX. Trzeba się wlutować bezpośrednio w płytkę, ale jest to opisane na forum wystarczy poszukać. Kabelek jest jak najbardziej OK, ale będzie współpracował z radiem typu update list link1 Zielona wtyczka wchodzi zaraz koło żółtej, sprawdź czy Twoje radio ma w tym miejscu piny. Możesz też zmienić radio na update list ale trzeba uważać na rodzaj komunikacji radia z wyświetlaczem, nie wszystkie radia są kompatybilne. Dlatego najlepiej zmienić komplet radio+wyświetlacz link2 Update list miał też możliwość odtwarzania mp3 więc dobrze jest poszukać takiego modelu. Z zewnątrz różni się tylko dodatkowym napisem display MP3 tak jak w pierwszym linku. Edytowane 31 Maja 2017 przez Lionel2000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordzik112 Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Ok. Teraz mi wytłumaczyłeś. Nie kupuje tego przewodziku do puki nie zdemontuje radia ;-) Może mógłbyś podesłać mi jakiś nowszy rodzaj radia z USB który byłby kompatybilne z moim autkiem i mógłbym sterować nim przyciskami przy kierownicy? Edytowane 31 Maja 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Wszystkie radia typu update list mają wyjście na sterowanie przy kierownicy. Dałeś zdjęcie poglądowe swojego radia więc sprawdź co tam dokładnie siedzi i będziemy działać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordzik112 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Okazało się że nie mam radia z Update List i mam problem ;/ Regulamin pkt. 5.9, 5.13 -Prezes Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Możesz zrobić przekładkę i wymienić Tuner List na Update list, one pasują w to samo miejsce idealnie. Do tego wyświetlacz AFFA2++ zmieniasz na AFFA2. Masz jak fabryka, jest AUX i działa pilot kierownicy. Możesz też kupić standardowe radio obsługujące pilota auta, do tego adapter dla tego pilota i konkretnego auta, ale tracisz wtedy oczywiście fabryczny wyświetlacz w daszku. Dla pierwszej opcji przekładkę masz opisaną tutaj http://megane.com.pl/topic/69956-co-jest-potrzebne-do-dzialania-radia-update-list/page__p__473048__fromsearch__1#entry473048. Głębiej w temacie jest przygotowany przeze mnie schemat bo sam niedawno to robiłem. U mnie i u 2 innych Kolegów schemat z początku tematu nie był poprawny, problemy z działaniem pilota i pokazywaniem temperatury. Mój jest poprawiony. W razie czego, jakbyś chciał, to podam Ci też numer wyświetlacza, który idealnie pasuje do daszka z Megane II przed liftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi