mrarek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wstawiaj blisko spryskiwacza, a nie pompki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 te pompki są za nadkolem? jak się dostać? I jaka jet średnica wewnętrzna. Bo na necie piszą o 3 mm a tutaj o 4mm. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sbenios Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wstawiaj blisko spryskiwacza, a nie pompki A jaka będzie różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacus Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Wstawiaj blisko spryskiwacza, a nie pompki /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ mogę się mylić, ale te zaworki są raczej ciśnieniowe, a nie podciśnieniowe... /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ w przypadku montażu blisko spryskiwacza (jak polecasz) powinny być zastosowane zaworki podciśnieniowe... Regulamin pkt. 5.7, 5.9 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 te pompki są za nadkolem? jak się dostać? I jaka jet średnica wewnętrzna. Bo na necie piszą o 3 mm a tutaj o 4mm. Ktoś coś? Podawałem gdzie wyżej wymiary. Średnica wewnętrzna przewodu wynosi 3mm. Dodano: 23 cze 2017 - 14:44 Hej, @Abraxus: Dasz radę zrobić jakieś fotki jak już to u siebie zrobisz? Też mnie irytuje bardzo oczekiwanie aż płyn zacznie się lać, w szczególności na tylną szybę. Tak da radę. Jak włożę to prześlę zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Na zaworku jest strzałka (przynajmniej u mnie była) i się podpina zgodnie z kierunkiem. Jeśli od pompki do spryskiwacza są jeszcze jakieś złączki (a są) na których potencjalnie może się zapowietrzać, to wolę tego uniknąć stąd montaż blisko dyszy. Tak mam przy tylnym sprysku i działa bez zarzutu. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 można takie zaworki też zamontować pod maską i będzie dalej od sprysków (więcej płynu) i na wierzchu i mniejsza przyczyna zapowietrzenia czy osłabienia płynu - należy pamiętać, że cały czas byłby w całym wężyku. A jak zamontowałeś przy tylnym sprysku, co zdjąłeś? To mnie ciekawi ale pewnie nie tylko mnie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Można pod maską. Z tyłu, po otwarciu klapy widać 10 cm przewodu. Przeciąłem, wstawiłem zaworek i jest GIT. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 znalazłem, dzięki :) a takie pytanie. Jakie to mają być zaworki? Bo pojawiło się gdzieś, że to mają być ciśnieniowe, drugie podciśnieniowe. W innym pojeździe terenowym stosowałem do gaźnika taki typ aby paliwo z niego nie uciekało. Nazywało się to podciśnieniowe bo otwierało gdy z baku szło paliwo do gaźnika. A jak nie to zamykało. A tutaj była tez mowa, że jak blisko dyszy to inny typ. Jakie ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) No właśnie - ktoś zasiał ferment i jest problem. Ma być zaworek zwrotny (żaden podciśnieniowy ani zasiębierny ani przedsięrzutny). Mam taki, jak podałem w linku aukcji zaworek zwrotny spryskiwacza Edytowane 24 Czerwca 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 ok, dzięki :) mam nadzieję, że będzie pasował do meganki bo widzę, że masz scenika. Ale jeden producent to raczej ma te same średnice. Oby. Na aukcji pisze 5/5 (?) a był podany wymiar 5 zewnętrzna, 3 mm wewnętrzna. Dodano: 28 cze 2017 - 20:55 Mrarku.... działa :) kupiłem dwa na przód i na tył. W sumie bardziej na tył potrzebowałem,ale... Niby kilka zł, ale doliczyć zawsze przesyłkę i robi się kilkanaście. Kupiłem te z aukcji którą podałeś. Działają. Szybciej założyłem niż spryski mgiełkowe. Przed samym podpięciem podjechałem do mrówki kupić 10 cm wężyk przezroczysty sprawdzić czy zaworki są ok. Bo jakbym rozciął węże a one by nie działały... :D stąd lepiej się upewnić Ogólnie polecam. Ja założyłem z tyłu przy zawiasie klapy a z przodu przy błotniku. Wydaje mi się, że jeśli założymy na końcu niedaleko sprysków - to będzie lepiej bo płyn będzie cały czas nawet pomiędzy pompką a wężykiem - a to dlatego, że zaworek jest jedno kierunkowy i powietrze się nie dostaje (przez spryskiwacza i stąd płyn utrzymuje się nawet między pompką a zaworkiem (nie ulatuje bo podciśnienie trzyma). Natomiast może (moje zdanie) skoro dysze sprysków mają dostęp do powietrza - po prostu wyparować. Ale to już moje rozmyślania. W każdym bądź razie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Do dysz mgłowych założyłeś jeszcze zaworki? Dysze te mają wbudowane zaworki przeciwzwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) To nie wiem jakie kupiłeś. :) Jest sprężyna i kulka z tworzywa, zawór się otwiera od ciśnienia wytworzonego przez pompkę spryskiwacza. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Do dysz mgłowych założyłeś jeszcze zaworki? Dysze te mają wbudowane zaworki przeciwzwrotne. Przeciwzwrotne? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi