lolek_1998 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam, jestem posiadaczem Megane II 2.0 16v cc. Mianowicie moja Megane dziś po przejażdżce zaczęła przerywać (wygląda to tak jak by auto nie paliło na jeden cylinder). Na zimnym silniku wszystko jest w normie ale gdy się tylko zagrzeje problem powraca. Na niskich obrotach jest to bardziej odczuwalne. Jutro wymienię świece i będę szukał przyczyny. Ktoś miał podobny problem i mógłby mi podpowiedzieć? Z góry wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Świece tak, ale częściej siadają cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) cewka na pewno. Na szczęście wymienia się pojedynczo a nie jak w peugocie całe bloki. Albo może się kabel poluzował i stąd... Edytowane 25 Czerwca 2017 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek_1998 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dzięki, Zaraz idę wymienić świece:) Jak to nie pomoże to biorę się za cewki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Sprawdź czy cewki są suche. Jak jest wilgoć/olej to musisz wyczyścić i cewkę i gniazdo w głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_4096 Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Witam. A jak wyczyścić gniazdo w głowicy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Skręć np. ręcznik papierowy w rulon i wsadz w gniazdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_4096 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 4 minuty temu, mih00 napisał: Skręć np. ręcznik papierowy w rulon i wsadz w gniazdo. Rozumiem, ze podczas takiego zabiegu swieca musi byc wkręcona? Recznik papierowy suchy czy czyscisz jakims preparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Jak jest woda w gniazdach to już na cewkach będziesz widział kropelki. Mi się kiedyś nalało płynu ze spryskiwacza przez pęknięty wężyk. Suchy papierowy ręcznik skręcasz i wsuwasz zostawiasz na 2-3 minutki, żeby wodę wciągnęło w ręcznik. Świece zostaw wkręcone. Edytowane 25 Lipca 2017 przez mih00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi