Andrew85 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Witam, mam pytanie , wytłumaczy mi ktoś dlaczego z jednej strony kablach od lusterk jest kostka z 7 pinami a w drugim lusterku jest kostka z 5 pinami ? Pacjent to scenic z 2007r lift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Bo w jednym są dodatkowe 2 kabelki do czujnika temperatury zewnętrznej. Edytowane 9 Lipca 2017 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ok a gdzie może leżeć problem , ze lusterko od kierowcy nie grzeje się ? Rozebralem , rozkrecilem , przeczyscilem , nie używałem żadnego specyfiku do styków i złożyłem do kupy i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Problem najczęściej jest w tym, że mata grzejna lusterka jest przepalona. Wyjmij lustro i zmierz opór na stykach maty grzejnej. Ewentualnie sprawdź czy na wyjściu po włączeniu lusterka jest 12V. Jak jest to na 100% mata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Dziękuje za odpowiedz, napewno sprawdzę. Dodano: 13 lip 2017 - 21:29 Sprawdziłem miernikiem i prąd idzie do lusterka ( 13.84 pokazuje na mierniku) a lusterko zimne więc pewnie będzie tak jak piszesz ( mata grzewcza zepsuta ). A wartość 13,84 która mi miernik pokazuje nie jest za duża ? Czy taka powinna być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Zwykłe mierniki sporo przekłamują zależy od klasy urządzenia, ale i tak dużo , chyba że silnik uruchomiony był. Edytowane 13 Lipca 2017 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 A wartość 13,84 która mi miernik pokazuje nie jest za duża ? Jeżeli mierzyłeś na pracującym silniku to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Tak mierzyłem na pracującym silniku. Dziękuje za pomoc , teraz tylko zostaje mi kupić nowy wkład lustrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi