megane1990 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam serdecznie w mojej megance jest zamontowany wyświetlacz AFF3 NAV czyli ten z nawigacją, który uległ uszkodzeniu mianowicie nie palił się albo paliła się tylko połowa wyświetlacza czasami też mrygał. Wyświetlacz trafił do naprawy do Warszawy do firmy elektro-panel. Fachowiec pomimo szczerych chęci i fachowej obsługi nie był w stanie naprawić wyświetlacza udało mu się tylko wymienić listwy które były uszkodzone co wyeliminowało mryganie i wyłączanie się. Ale został do wymiany jeszcze jakiś chip zalany w szkle czy jak on to nazwał szkło które jest nie do dostania. I teraz moje pytanie, czy jest jeszcze jakiś fachowiec w Polsce który naprawia te wyświetlacze ? A może ktoś wie jak wymienić ten wyświetlacz na inny "normalny" być może nawet jakiś schemat do wtyczek. Wielu ludzi zmaga się z tym problemem ale nie ma żadnych konkretnych odpowiedzi albo wskazówek. Pozdrawiam i liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Sam mam u siebie zepsuty wyświetlacz AFFA3 nav. Kiedyś pisałem do gościa i pisał że jest możliwość naprawy. Wpisz w Google" elektro panel ". Widzę że na olx maja jakieś oferty napraw LCD tyle ze do innych marek. Ja narazie zdecydowałem się nie naprawiać. Daj znać jak się z nimi skontaktujesz bądź już po usłudze PS nawet znalazłem link do olx https://www.olx.pl/oferta/naprawa-licznik-mercedes-w220-w215-viano-vito-renault-scenic-espace-CID619-IDjfoYH.html Edytowane 19 Lipca 2017 przez grzechoo8813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Mamy tu swojego machera od takich spraw. Napisz do kolegi cinas. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane1990 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Cinas niestety nic mi nie pomoże dzwoniłem po innych specjalistach jednak odsyłają mnie z kwitkiem. Powiedzcie mi proszę czy da się zamienić ten nieszczęsny wyświetlacz na inny ? Jeżeli tak to co jest potrzebne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi