marek789 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 @Sznaf Auto dymi? Podczas gdy schodzą obroty, wciskasz gaz i wywala błąd. Czy w tym momencie pojawia się za Tobą czarny dym? Sprawdź może czujnik ciśnienia paliwa na rampie, egr? Jakiego producenta zastosowałeś filtr paliwa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznaf Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 @marek789 Auto nie dymi(przynajmniej nie na tyle żebym coś widział). Generalnie jest tak jak napisałeś że, gdy zejdą obroty i wcisne gaz to najczęściej wywala błąd. Jednak czasem błąd potrafi pojawić się losowo np. po wrzuceniu na bieg jałowy. W takich sytuacjach gdy nie zniknie od razu można usłyszeć głośna pracę wtryskiwaczy oraz specyficzne "elektroniczne" cykanie z ich okolic. Filtr paliwa Boscha. W najbliższym tygodniu powinienem mieć trochę czasu, więc coś pogrzebię. Egr mam w planie wyczyścić od dłuższego czasu bo prawdopodobnie od nowości nie był ruszany (jednak czy może on powodować te problemy?), co do czujnika ciśnienia paliwa na rampie to w jaki sposób mogę go sprawdzić? (MaxiEcu nie pokazuje błędów poza "DF053 - Sporadyczny - Funkcja regulacji ciśnienia w rampie - Wysoki przepływ prądu powyżej maksymalnego") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 11 minut temu, Sznaf napisał: Egr mam w planie wyczyścić od dłuższego czasu bo prawdopodobnie od nowości nie był ruszany (jednak czy może on powodować te problemy?), Tak miałem w 2,0dci. Na początku sporadycznie i tylko po dużym gazowaniu, ale z czasem zaczęło przeszkadzać. 20 minut temu, Sznaf napisał: gdy zejdą obroty i wcisne gaz to najczęściej wywala błąd. Wtedy jest uchylony i po wciśnięciu musi się domknąć, żeby wzrosło ciśnienie w układzie dolotowym. Brak wzrostu to błąd jak u Ciebie. Powolne wciskanie błędu nie wyrzucało. Był to zacinający się egr i skończyło się wymianą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznaf Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Witam, z kronikarskiego obowiązku napiszę, że problemem okazał się zacinający się elektrozawór w pompie paliwa. Po jego wymianie przejechane około 2 tysięcy kilometrów bez problemów. Wtryski jak i pompa CR ponoć w idealnym stanie, opiłków nie stwierdzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Sznaf napisał: problemem okazał się zacinający się elektrozawór w pompie paliwa. Już 19 lipca 2017 r dałem wytyczne odnośnie tego błędu ; Dnia 19.07.2017 o 10:53, Andrzej-2010 napisał: DF053 - Funkcja regulacji ciśnienia w rampie. Może być problem ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi