adamd69 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Pojawił się problem przy energicznym wciśnięciu pedału gazu,jadąc np na 4 biegu 70km/h chcę wcisnąć gaz by coś wyprzedzić to auto chwilę idzie,ale zaraz szarpie po odpuszczeniu gazu wszystko wraca do normy. Koledzy czy podpowie mi ktoś gdzie szukać przyczyny bo podczas rozpedzania auta,w miarę załadowanego tzn.3 osoby,bagaże Gdy dodaję gwałtownie gazu auto zaczyna ciągnąć dobrze ale po chwili przerwie i szarpie tak jakby prądu chwilę zabrakło.Filtra paliwa nowy i nie biorę pod uwagę bo dbam o to,tak samo filtr powietrza też nowy.Gdy rozpędzam auto równo bez deptania to idzie jak trzeba,nie brakuje mu siły i werwy.Tylko przy gwałtownym wciśnięciu gazu po chwili przerwie i szarpie a po odpuszczeniu gazu auto idzie ładnie dalej.Gdzie szukać przyczyny, podpowiedzcie. Cewki nowe Beru,świece są dość zużyte a przejechałem na nich 40 tyś/km Denso Irydium Dziś też byłem na clipie lecz z powodu braku odpowiedniego programu odczyt niektórych parametrów był ograniczony,ale dostałem tylko to co na zdjęciach.Czy ktoś nakieruje mnie co jest na zdjęciach z clipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woker30 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam może najprościej na początek wymień świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Świece zamówione NGK PFR6G-9 W poniedziałek po południu wymiana,a te co mam teraz denso irydium to sądząc po zdjęciach to chyba dość zużyte jak na 40 tyś przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woker30 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Wystarczy ze jedna świeca przy większej dawce paliwa będzie gubić iskrę , a wiadomo nie pracujący cylinder hamuje. Wymienić nie zaszkodzi a koszty nie wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Świece zmienione na dedykowane NGK i problem znikł,auto jezdzi jak trzeba,jest siła i moc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi