Zajaczek87 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Mam problem z wycieraczkami z przodu, nie dawały znać że mają się zepsuć(choć mam wrażenie że ostatnio w sobotę jak psikałem na szybę to wolniej chodziły) . Rano wsiadłem chciałem umyć szybę i nic. Info na załączonych filmach: https://www.youtube.com/watch?v=O9-x4hXIauA&feature=youtu.be www.youtube.com/watch?v=Fq2JXiVeuYw&feature=youtu.be rozebrałem całe podszybie, psikałem WD40 i dalej to samo wycieraczki robią jeden nie pełny obrót i później przerwa na dwie minuty nic nie rusza i tak bez przerwy. Nie ma znaczenia na jakim biegu. Jeszcze jedno nie wiem czy to ma związek mam uszkodzony zwijacz. Dzisiaj zamówiłem z El-cars jutro pewnie będzie. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Zajaczek87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wg.mnie po prostu masz spalony silnik w wycieraczkach. Linki do youtube nie działają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Popieram opinię @mireczek01. Miałem podobnie w MII i wszelkie czyszczenie/psikanie WD40 pomagało na chwilę, aż deszcz unieruchomił samochód bo przestały działać wycieraczki (w nocy). Używany mechanizm z silniczkiem znajdziesz na Alledrogo za niewielkie pieniądze. Wymień czym prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajaczek87 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 linki do youtube już działają były na prywatnym więc można zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 100% silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajaczek87 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 jejku dziękuję bardzo i żebyście mieli rację. Już się bałem że to coś z elektroniką przekaźniki itd.. aż włos mi się na głowie jeżył. Teraz pytanko czy kupić sam silniczek czy cały moduł ? Nowy czy używka ? Jutro jeszcze czeka mnie wymiana zwijacza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Ja miałem identycznie i kupiłem cały mechanizm z silniczkiem taniej niż były wystawione same silniczki. Chyba 50 zł dałem. Używany oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajaczek87 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja właśnie znalazłem używkę za 50zł w Procowicach 50km w jedną stronę ale pojadę i podepnę tylko wtyczkę czy działa. Witam ponownie, wczoraj kurier przywiózł paczkę. Godzinka roboty i działa. Miałem problem żeby wyjąć ten mechanizm z podszybia, Trochę pocięte palce ale się udało. Przy okazji wyczyściłem z błota różne zakamarki. małe wiaderko by się uzbierało. Dziękuję za pomoc. Koszt to 70zł i 2 godziny w pracy:) Mechanik mówił że mechanizm z silnikiem około 350zł + wymiana 150zł jeśli się okaże że to przekaźniki to około 150zł. i by się uzbierało z 600zł po rabacie. Jak widać czasami warto uwierzyć w siebie i w rady na forum i zabrać się samemu za naprawę. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez Zajaczek87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi