Kwadrad Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam, problem pojawia się po pokonaniu dłuższego odcinka. Przy skręcaniu w lew coś jakby skrzypi- odgłos jakby guma tarła o gumę. Przy odpalaniu i początkowej jeździe nie ma tego problemu tylko po pewnym czasie. Jakieś sugestie co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Poduszki McPersona do wymiany. Ewentualnie sprawdź tuleje tylnej belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Mam to w Scenicu. Skrzypi przy skręcaniu w lewo dopiero jak samochód jest mocno nagrzany. Wg mnie jest to skrzypienie takie jak by tarła guma o metal i wydobywa się z dolnej części kolumny kierownicy. Wg. mnie jest to tarcie wałka kierowniczego o gumę w przegrodzie silnika (bynajmniej tak to słyszę). Ewentualnie przegub gumowy kolumny kierowniczej. Na razie jeszcze nic nie grzebałem ze względu, że na krótkich trasach nic nie słychać. Na pewno nie są to poduszki McPersona - inny dźwięk. Może ktoś miał podobnie i napisze co to może być na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwadrad Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Poduszki mcpersona( z łożyskiem) wymienione były razem z amortyzatorami i sprężynami. Coś innego musi to być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Coś wiadomo co to skrzypi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwadrad Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Przekladnia kierownicza, po regeneracji nie ma tego dzwieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi