matheoooo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam, od kilku tygodni borykam się z pewnym problemem. Mianowicie w momencie zamknięcia z karty, z drzwi pasażera z przodu słychać nieprzyjemny dźwięk. Oczywiście wszystkie drzwi się zamykają i nie ma z tym problemu. Jednak chciałbym pozbyć się tego dźwięku, ni to pierdnięcie, ni to jakaś kaczka. Nie wiem czy muszę demontować cały boczek czy wystarczy gdzieś wpuścić WD40. Albo czy jestem w stanie sobie z tym poradzić na własną rękę. Może ktoś z Was może mi doradzić co zrobić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Sam sobie odpowiedziales na pytanie, rozbierz tapicerkę, zdemontuj zamek i zbadaj co łupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matheoooo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Raczej szukałem kogoś, kto miał taki problem i może doradzić czy zajmować sobie czas na rozbiórkę tapicerki czy od razu pojechać do mechanika bo trzeba wymienić pół samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Boczki ściąga się w miarę sprawnie i szybko. Rozbierałem w MI i MII. Można to zrobić na świeżym powietrzu, nie wymaga specjalnych narzędzi i wyjątkowych umiejętności. Ja bym rozebrał i sprawdził co i jak za poradą kolegi @MechanikAmator Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matheoooo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Wiem, robiłem to pare razy. Co nie zmienia faktu, że nie jest to chwila jak otwarcie maski. Zamek jest do wymiany, cena 50-120 zł używka. Jak będzie działać to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi