Wosho Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam, czy ma ktoś dostęp i może mi podać wartość z eurotax (lub coś podobnego) auta Renault Megane 3 z 2009r., benzyna 1.6 100KM, przebieg 127 tyś. wersja expression. Kupiłem takie auto w Niemczech (auto kupiłem sam w tamtejszym komisie - normalny niemiecki a nie turecki) za 4600e i będę musiał zapłacić akcyzę i zastanawiam się czy taka wartość za jaką realnie kupiłem samochód przejdzie w US (urzędów celnych już nie ma) przy zapłacie akcyzy. Nigdy nie sprowadzałem auta i czytałem, że urząd może nie zgodzić się z cena za którą kupiłem samochód. Czy ktoś orientuje się czy mogę mieć problem z rejestracją auta zakupionego w komisie gdy mam umowę kupna z komisem bez faktury? (komis tak sprzedawał i nie wzbudziło to moich podejrzeń a teraz czytam na niektórych forach, że problem mogę przez to mieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi