markis80 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Witam Niedawno naprawiłem kompleksowo zawieszenie z przodu i mam przejechane 14000 tyś km i zaczyna lekko pukać z prawej strony. Dzwoniłem do warsztatu gdzie naprawiłem i powiedzieli nic innego paść po takim przebiegu i ten typ tak ma. Czy to możliwe żeby łącznik już padał, dodatkowo tam gdzie jeżdżę to asfalt można by powiedzieć że jest w bardzo dobrym stanie bez dziur. Ile Wam wytrzymują te łączniki?? Edytowane 1 Października 2017 przez markis80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Mi w MII wytrzymywały jakieś pół roku, 10-12kkm po drogach powiatowych. Nie było różnicy jakiej marki kupowałem, a testowałem różne więc później montowałem już tylko Delphi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) No to ekstra, gościu mi dał gwarancji dwa lata na zawieszenie i jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Edytowane 1 Października 2017 przez markis80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Co dokładnie wymieniałeś? Łączniki - bynajmniej u mnie - wytrzymują z 3 - 4 razy większy przebieg. Skąd wiesz, że to łącznik. U mnie o wiele częściej niż łączniki padają sworznie wahaczy. Na pierwszych łącznikach (oryginalnych) w megi II zrobiłem ok. 80tys km. Drugie (nieoryginalne) na razie mają ok. 40tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Całe zawieszenie wymieniłem od a do z. No drążka nie wymieniłem ale gumy na nim to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Sanki też robiłeś i maglownicę? Piszesz o drążku - czyli końcówki drążka nie wymieniałeś czy sam drążek kierowniczy co idzie do maglownicy? Bynajmniej jak masz gwarancje i to będzie coś z tych elementów co wymieniłeś, to jedź do mechanika niech naprawia. Czasami coś po prostu, nawet nowego się zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Żeby doprecyzować to ja pisałem o łączniku drążka stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Zostały wymienione amortyzatory, zestaw poduszek amortyzatora z łożyskami, drążki kierownicze, końcówki drążka kierowniczego, wahacze, sprężyny, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora. No fakt magla i sanek nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Zacznij od mechanika jak na gwarancji. Niech spróbuje postawić diagnozę co to stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Przed chwilą wróciłem z garażu i prawy łącznik ma luz. Fajne części teraz robią i to Febi niby taki dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Febi, Moog, Ruville, TRW, Delphi, czy nawet Lemforder. Jeśli chodzi o łączniki to bez różnicy co zamontujesz ponieważ wytrzymałość będą miały podobną. Przynajmniej u mnie miały. W pewnym momencie pytałem w IC o jakiekolwiek inne ale jakoś wzmocnione bo wkurzała mnie częsta wymiana tego elementu i nie mieli nic do zaproponowania. Edytowane 1 Października 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 A oryginalne też montowałeś ?? Średnio mi się chce co chwilę wymieniać te łączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Nie próbowałem ponieważ zwykle kupowałem je na szybko w IC żeby od ręki wymienić u mechaniora, nie mieli części Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Byłem dzisiaj u mechanika i owszem gwarancję mi dał ale na części a za wymianę już mam zapłacić po 50zl od koła za wymianę łącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fajna mi to gwarancja. Powinna obejmować i części i robociznę skoro tak się ugadaliście. Chociaż i tak to na Twój plus bo zawsze coś taniej. Można pomyśleć czy na przyszłość nie prosić o warunki gwarancji na piśmie jeśli ktoś jej udziela. Domyślam się, że za tą gwarancję dopłaciłeś trochę w częściach i robociźnie(?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi