Michal8009 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Czesc. Mam problem z moja meganka. Przy odpaleniu auta strasznie drży w srodku. Po przejechaniu okolo 20 km wszystko wraca do normalnosci. 1.9 dci 120 koni REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Na podstawie tych szczątkowych danych strzelam: EGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal8009 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Jak podlaczylem go pod komputer to mialem 2 bledy df025 i df114. Jeden mechanik powiedzial ze to wtrysk drugi ze to swiece a trzeci ze poduszka pod silnikiem. Dodam ze mieszkam w angli. Dnia 7.10.2017 o 22:31, niebianskaskurwoala napisał: Na podstawie tych szczątkowych danych strzelam: EGR? Jak podlaczylem go pod komputer to mialem 2 bledy df025 i df114. Jeden mechanik powiedzial ze to wtrysk drugi ze to swiece a trzeci ze... Df114 to wlasnie egr. Myslisz ze to jest problem? REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Jeśli szukasz po forach, to znaczy że nie masz mechanika który się tym zajmie od A do Z, a jednak tak powinno się rozwiązywać te problemy. Jeśli koniecznie sam chcesz szukać, to najlepiej zacząć od EGR, bo prawdopodobieństwo jest chyba największe zarówno jeśli chodzi o przebieg, jak i o to, że objaw występuje na zimnym silniku. Dodatkowo zaaplikuj sobie preparat do czyszczenia wtryskiwaczy, np. Amsoil Diesel Injector Clean (na ebayu kupisz), chociaż ja obstawiałbym jednak EGR. Cytat DF 114 - Obwód elektrozaworu EGR -w dol. granicy -w gór. granicy -zablokowany -zanieczyszczony BTW. Ciekaw jestem za co dostałem od jakiegoś cwaniaczka minusa? Za chęć pomocy? Ehh.... Edytowane 8 Października 2017 przez niebianskaskurwoala 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal8009 Opublikowano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Dnia 7.10.2017 o 22:31, niebianskaskurwoala napisał: Na podstawie tych szczątkowych danych strzelam: EGR? Df114 to wlasnie egr. Myslisz ze to jest problem? Dzieki bardzo za pomoc. Mam nadzieje ze tylko egr jest zepsuty. Patrzylem to koszt nowego 68£ To chyba ja cos wcisnolem wczoraj ale juz jest ok. Przepraszam i jeszcze raz dziekuje za pomoc REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 44 minuty temu, Michal8009 napisał: To chyba ja cos wcisnolem wczoraj ale juz jest ok. Zawsze możesz edytować i "odcisnąć" swoją ocenę jeśli kliknęła Ci się przypadkowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal8009 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Dnia 8.10.2017 o 12:02, pbet napisał: Zawsze możesz edytować i "odcisnąć" swoją ocenę jeśli kliknęła Ci się przypadkowo. Czesc mam problem z szyba po stronie kierowcy nie domyka sie. Ale jak ja przytrzymam rekami domyka sie. Co moze byc przyczyna? Megana2 cabrio anglik REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Może silniczek się kończy. A jakieś dźwięki temu towarzyszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal8009 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nie. Niema pozatym jak dach sie sklada to wszystkie szyby sie opuszczaja a z mojej strony nie. Od strony kierowcy. I tylko w dzwiach REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Najprościej będzie jak zdejmiesz boczek z drzwi i zobaczysz o co chodzi. Edytowane 9 Listopada 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal8009 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Juz zdejmowalem i ustawialem szybe bo byla nie szczelna. Teraz jest szczelna ale jak ja opuszczam to stopniowo sie oposzcza. Tez probowalem ja zaprogramowac i nic REGULAMIN 5.6 literki - PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi