Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Reno megan2 1.9cdi

Michal8009

Rekomendowane odpowiedzi

Jak podlaczylem go pod komputer to mialem  2 bledy df025 i df114. 

Jeden mechanik powiedzial ze to wtrysk drugi ze to swiece a trzeci ze poduszka pod silnikiem. Dodam ze mieszkam w angli.

Dnia 7.10.2017 o 22:31, niebianskaskurwoala napisał:

Na podstawie tych szczątkowych danych strzelam: EGR?

Jak podlaczylem go pod komputer to mialem 2 bledy df025 i df114. Jeden mechanik powiedzial ze to wtrysk drugi ze to swiece a trzeci ze...

Df114 to wlasnie egr. Myslisz ze to jest problem?

lapka2.gif

REGULAMIN

5.6 literki - PL - mireczek01

Jeśli szukasz po forach, to znaczy że nie masz mechanika który się tym zajmie od A do Z, a jednak tak powinno się rozwiązywać te problemy. Jeśli koniecznie sam chcesz szukać, to najlepiej zacząć od EGR, bo prawdopodobieństwo jest chyba największe zarówno jeśli chodzi o przebieg, jak i o to, że objaw występuje na zimnym silniku.

Dodatkowo zaaplikuj sobie preparat do czyszczenia wtryskiwaczy, np. Amsoil Diesel Injector Clean (na ebayu kupisz), chociaż ja obstawiałbym jednak EGR.

Cytat

DF 114 - Obwód elektrozaworu EGR
-w dol. granicy
-w gór. granicy
-zablokowany
-zanieczyszczony

BTW. Ciekaw jestem za co dostałem od jakiegoś cwaniaczka minusa? Za chęć pomocy? Ehh....

Edytowane przez niebianskaskurwoala
  • Like 1
  • +1 1

Dnia 7.10.2017 o 22:31, niebianskaskurwoala napisał:

Na podstawie tych szczątkowych danych strzelam: EGR?

Df114 to wlasnie egr. Myslisz ze to jest problem?

Dzieki bardzo za pomoc. Mam nadzieje ze tylko egr jest zepsuty. Patrzylem to koszt nowego 68£

To chyba ja cos wcisnolem wczoraj ale juz jest ok. Przepraszam i jeszcze raz dziekuje za pomoc

lapka2.gif

REGULAMIN

• 1 miesiąc temu...
Dnia 8.10.2017 o 12:02, pbet napisał:

Zawsze możesz edytować i "odcisnąć" swoją ocenę jeśli kliknęła Ci się przypadkowo.

Czesc mam problem z szyba po stronie kierowcy nie domyka sie. Ale jak ja przytrzymam rekami domyka sie. Co moze byc przyczyna? Megana2 cabrio anglik 

lapka2.gif

REGULAMIN