jorgus88 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Dzien dobry, Chcialbym poradzic sie was w sprawie zakupu Megi III w UK. Niestety do tej pory jezdzilem niemieckimi autami lub fordem i jestem troche zielony w francuskiej motoryzacji (cena w stosunku do wyposazenia jest bardzo zachecajaca, a na tym mi obecnie zalezy). Przede wszystkim chcialbym was o nie zapytac, bo nie do konca rozumiem oznaczenia wersji. To co znalazlem na ogloszeniach to: - Dynamique (Najuboższa wersja?) - Expression (troche lepiej, multifunkcyjna kierownica?) - EXTREME (??) * TomTom, Boss itd.... to sa dodatki jako brandowane produkty? Na czym mi zalezy to system bezkluczykowy, wyglada rewelacyjnie zwlaszcza przy zakupach itd. Chcialbym gdyby byla kamera lub/i czujniki parkowania, strasznie kiepsko u mnie z miejscem i zaoszczedzilo by to sporo nerwow przy parkowaniu zwlaszcza na poczatku przy slabej widocznosci z tylu.... Na dodatek lubie skorzana, mila w dotyku kierownice z multifunkcja. Czy do tego wszystkie musze szukac auta po faceliftingu mam na mysli 2012 rok ++? Sa dobre ceny za starsze roczniki 2010-11... czy duze zmiany zaszly po lifcie, warto waszym zdaniem dolozyc? Co do silnika to wybieram benzyne, 1,6 VVT (zmienne fazy rorzadu). Mam 5 km do pracy, niestety czesto jezdze na zimnym silniku. Czytalem, ze wlasnie te VVT lubi szfankowac, jak z pozostalymi podzespolami, rozrzad standardowo wymienic po zakupie jesli przebieg wiekszy niz 100k km? Jak z naprawa VVT, ktos cos wie jakich przebiegow unikac i jakie sa koszta ewentualnej naprawy? Zauwazylem tez, ze wszyscy preferuja wersje 110km, czym sie ona rozni? Jak zwykle sa dwie opcje, kupic tanio i zrobic wszystko na start, albo drozej z historia serwisowa z ASO.... Za kazde wskazowki bede wdzieczne i moge postawic dobrego guinessa jak ktos sie pojawi w srodkowej anglii ;) Pozdrawiam! Edytowane 18 Października 2017 przez jorgus88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Wersje wyposażenia mogą się różnić ze względu na kraj. Ogólnie możesz sprawdzić wyposażenie w katalogach np. tu PLIKI. Ogólnie wersje od najuboższej: AUTHENTIQUE > EXPRESSION > DYNAMIQUE > BOSE > PRIVILÈGE. Były też wersje okazjonalne jak np. LIMITED, wersje z pakietem GT line i wersje GT. Dodatkowo każda mogła być indywidualnie doposażona o brakujące elementy, warto szukać wersji po liftingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi