deemek Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Witam! Dzisiaj w czasie jazdy auto zaczęło delikatnie szarpać. Po jakimś czasie po zatrzymaniu i wrzuceniu na luz zaczęły rosnąć obroty do około 2500 po czym auto zgasło. Z problemem ale odpaliło i dojechałem do domu. Po około godzinie spróbowałem jeszcze raz odpalić. Auto odpaliło na dyg po czym sytuacja się powtórzyła. Najpierw zaczęły rosnąć obroty po czym silnik zgasł i już nie zapalił. Dodam że jakiś czas temu wymieniałem czujnik położenia wału i długo było wszystko ok. Poza tym wtedy objawy były trochę inne bo auto nie odpalało na postoju ale w czasie jazdy nie zdarzyło się żeby zgasło. Macie może jakieś pomysły, co to może być. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Musisz zacząć od podłączenie samochodu pod komputer, najlepiej CLIPa. Bez tego to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 21 godzin temu, deemek napisał: Dodam że jakiś czas temu wymieniałem czujnik położenia wału i długo było wszystko ok. Czujnik musi być oryginał, bo inne zamienniki są chimeryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi