sanfran Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Opisane powyżej objawy zaczęły występować po wymianie jednego zacisku z tylu. Na czas wymiany przewód elastyczny był zaciśnięty i powietrze nie miało jak się dostać do układu. Po wyminianie hamulec został odpowietrzony. Nie mam objawu miękkiego hamulca, kilkukrotne pompowanie nie podwyższa jego poziomu. Niższą skuteczność stwierdziłem poprzez próby awaryjnego hamowania. Światła awaryjne zaczęły migać ale hamowanie nie doprowadziło do uruchomienia ABS (koła się nie zablokowały). Hamulec jest twardy, nie wpada powoli, co by pokazywało na nieszczelności wewnętrzne pompy. Samochód nie ma ESP. Planuję wymienić płyn hamulcowy, mam przygotowane 2 litry, mam także podciśnieniowy odsysacz do płynu, aby nie pompować hamulcami. Czy podczas wymiany płynu muszę wykonać jakieś czynności CLIPem w module ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Niedokładnie odpowietrzony układ. Wspomaganie nagłego hamowania nie zadziała, bo to jest podstawowy warunek. Pompę zostaw na razie w spokoju. Nie wyciągałeś jej więc nie ma co podejrzewać. Ważne, że odpowietrzanie zaczynamy grawitacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dzięki, będę miał co robić. Dam znać czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzik Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Witam czy ktoś się uporał z tym wpadającym pedałem hamulca? ja mam pompe hamulcową nową nowy płyn, tarcze i klocki i mi wpada prawie do końca.. mechanik twierdzi że odpowietrzone dobrze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Serwo do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzik Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Przecież serwo nie ma nic do rzeczy.. to by pedał był twardy jak by padło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 W 2 samochodach jak padło serwo pedał wpadał do podłogi i hamulce brały ostro, chwila roboty i sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi