cieciej321 Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam, planuje jechać w góry na sylwestra i zaopatrzyłem się w łańcuchy śniegowe firmy Snovit, kategoria opony 90, grubość łańcucha 9mm. W mojej megi mam zamontowane opony 196/65/R15 (lato i zima - jeden komplet felg) i według producenta łańcuchów nie pasują na moje opony jednak po zamontowaniu ich wszystko wygląda dobrze - leżą ciasno, pojedyncze ogniwa łańcucha leżą praktycznie na środku i tu moje pytanie czy mogę je wykorzystać, czy muszą być stricte pod mój rozmiar?? W zdjęciach podaje kartkę z rozmiarami i to jak leżały na oponie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Po co kupiłeś coś gdy już na opakowaniu widać nie pasuje? Z jakiegoś względu producent łańcuchów napisał do jakich rozmiarów pasują. Widocznie na Twoje opony są za ciasne. Może chodzić o naprężenia w czasie jazdy. Ja bym polecał stosować takie, na których będzie Twój rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Nie powiedziałem że je kupiłem pożyczyłem je od wuja. Troszkę tego nie rozumiem, bo u mojego wuja leżały identycznie a on ma 205/55/R16 i leżały tak samo ciasno jak na mojej oponie. Wiem że wskazane są inne rozmiary opon, ale często jest to chwyt marketingowy "bo inny rozmiar to inna cena". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 No to tyle dobrego, że pożyczone Może chwyt marketingowy, a może faktycznie coś jest na rzeczy. Ciężko powiedzieć i raczej nie przekonasz się jak nie sprawdzisz. A w jakie to góry jedziesz, że łańcuchy potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Do Kotliny Kłodzkiej dokładnie do Międzygórza - nie wiem jakie będą warunki a wolę być przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi