olkaola22 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Witam Mam problem z megane 2 2004r 1.9dci Na wolnych obrotach kiedy auto stoi czy po prostu jedzie na "luzie" w srodku bardzo trzęsie gdy dodaje gazu silnik dostaje kultury i jest prawie tak jak przed pojawieniem się problemu czyli nic nie trzęsie. Gdy kładę butelkę na desce rozdzielczej doslownie wygląda to jakbym położyła na głośniku. Co jest problemem? Dwumasa raczej nie na drążki biegów nie nie czuć przy zmianie itd wszystko ok wibracje nadwozia jest tylko gdy silnik kręci bez dodawania gazu. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Nierówne spalanie we wszystkich komorach. Na jałowych jest mała dawka paliwa. Przyczyna to różne ciśnienia sprężania i różne rzeczywiste dawki wyryskow przy długim odstępie między nimi. Lepiej jest jak się nagrzeje, bo poprawily sie warunki spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Przeważnie poduszka olejowa jak się kończy daje takie objawy. Ta nad rozrządem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Poduszkę olejową możesz sprawdzić tak jak w tym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkaola22 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, jabrze napisał: Nierówne spalanie we wszystkich komorach. Na jałowych jest mała dawka paliwa. Przyczyna to różne ciśnienia sprężania i różne rzeczywiste dawki wyryskow przy długim odstępie między nimi. Lepiej jest jak się nagrzeje, bo poprawily sie warunki spalania. Nie nie silnika z bezpośrednim wtryskiem nie odpali jeżeli któryś z wtryskow przelewa (wiele filmików i wypowiedzi w necie) gdyby była różnica między ciepłym a zimnym zamieszczone byłoby to w opisie. Poza tym gdy autko było sprawdzane na hamowni wszystko było bez zarzutu a osiągi spalanie czy brak problemom z opalanie nawet w minusowych temperaturach ciągle bez zastrzeżeń. Mój model cyka na zimnym niż niejeden nowy na gorącym 6 minut temu, mireczek01 napisał: Poduszkę olejową możesz sprawdzić tak jak w tym poście. Dziękuję za podpowiedź pewnie to poducha wydaje mi się że od str rozrządu i przy skrzyni biegów ktoś się orientuje jakie są koszta wymiany i jakiej firmy najlepiej zamówić? Edytowane 26 Listopada 2017 przez olkaola22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Tylko hutchinson. To jest orginał.na pierwszy montaż. Koszt około 300 zł. Wymienisz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkaola22 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 57 minut temu, aniewa napisał: Nie papuguj. Wymienić raczej nie mam jak bo aktualnie mieszkam w bloku (wyjazd za praca) i nie mam garażu ani miejsca żeby to zrobić ale dziękuję bardzo za pomoc REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi