Chris123 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Witam wszystkich Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Renaut Megane Scenic 2 z 2005r. z silnikiem 1.5 dci. Samochód oddałem do warsztatu z usterką nawiewu (początkowo dmuchawa działała tylko na najwyższych biegach, następnie uruchamiała się po pewnym czasie aż niezależnie od ustawienia siły nawiewu przestała działać). Samochód zostawiłem przed warsztatem w zeszły piątek. Tego samego dnia Mechanik wjechał samochodem do garażu i zostawił na noc (tak twierdzi). Następnego dnia, gdy próbował uruchomić samochód, ten odmówił posłuszeństwa- przy wciśnięciu przycisku włączenia zapalają się kontrolki i niestety to wszystko- pojawia się kilka błędów i lampka immobilaizera włącza się ponownie. Samochód od dłuższego czasu miał problem z domykaniem tylnych szyb ( po opuszczeniu automatycznie je opuszczał) aż w końcu przyblokowały się na amen. Przy okazji wariował również elektroniczny ręczny, który po zaciągnięciu pokazywał błąd hamulca i komputer nie pozwalał go zaciągnąć. Podsumowując Panowie trzymają go już 5 dni i nic nie wiadomo.... krótko mówiąc...pomocy... dzięki za wszystkie opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Usterki szyb i hamulca wskazują na uszkodzoną wiązkę instalacji na złączu pod fotelem kierowcy, często się zdarza że w samochodach kiedyś zawilgoconych przewody się tam rozlatują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Skoro już 5 dni jest bez diagnozy u mechanika, trzeba szukać fachowca innego. Potrzebny koniecznie kumaty elektryk lub elektromechanik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi