THS Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam. Od kilku dni mam problem z ogrzewaniem jak i z poziomem plynu chłodniczego. Chodzi o to ze na zimnym silniku płyn w normie i w trakcie jazdy na początku zaczyna delikatnie grzać w środku tak jak powinno byc,gdy silnik zagrzeje sie do temperatury około 90 stopni z nawiewów leci zimne powietrze natomiast po kilku kilometrach dalszej jazdy wskazówka temperatury silnika delikatnie opada po czym znów wraca na około 90 stopni i znow leci cieple powietrze. Dzis zauważylem na otwartym korku ponieważ sprawdzałem czy nie zapowietrzony że podczas nagrzewania silnika płyn wzrasta do ponad maximum przy 90 stopniach znów zimne powietrze a po chwili wywala sporo powietrza po czym zasysa płyn ze zbiorniczka do poziomu jaki powinien byc i leci ciepłe powietrze. Proszę o pomoc o co może chodzić lub od czego zacząć. Megane 1ph2 1.5 dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jest zapowietrzony i w następstwie źle pracuje termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THS Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Dziekuję za odpowiedź. Zajmę sie tym w pierwszej kolejności i mam nadzieję ze pomoże. REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Edytowane 20 Grudnia 2017 przez THS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi