witman Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Jak w temacie, czy zaglądacie pod podszybie ? Przy okazji wymiany filtra powietrza w S3 i obowiązkowym demontażu podszybia odkręciłem napędy od wycieraczek i wygarnąłem wszystkie śmieci, które zgromadziły się tam od blisko 4 lat użytkowania autka. Gumowe kielichy odprowadzające wodę były pełne śmieci i ciemnej mazi. Autko rzadko stoi pod drzewami i jest garażowane. Wszystkie wygarnięte śmieci oraz szlam zajęły prawie całą szufelkę i miały nieprzyjemny zapach stęchlizny. W przyszłym tygodniu zajrzę co jest pod podszybiem w Megance. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Raz na dwa lata staram się ogarnąć temat w SC. Zarówno w SCII jak i SCIII. Pomimo, ze też nie parkuje pod drzewami to maras jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 W megane II (a przynajmniej w ph1) jest to samo, raz na rok-dwa trzeba wyczyścić odpływy, w przeciwnym razie zalewa elektronikę. Widać że do dziś tego jakoś nie ogarnęli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 ja tam jeszcze nie zaglądałem xD a mam autko już 1.5 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jak będziesz robił megane to jeśli to nie problem zrób jakieś zdjęcia. Podobny problem jest u bratowej w Clio 3 (a może nawet większy) - kilka razy w roku trzeba odkurzaczem wybierać liście z narożników koło zawiasów. Oprócz tego co jakiś czas trzeba dźwignąć kratki podszybia i wybrać syf oraz drutem udrożnić odpływ. Samochód jest garażowany. W przypadku Clio 3 często zdarza się zalanie elektryki (kto wymyślił żeby dawać ją w takim miejscu...) oraz np. zapalenie się (dosłownie) przełącznika od wycieraczek przy kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Co lato zaglądam i jest sucho i czysto. Trochę to dla mnie niepojęte jak może taki syf się uzbierać (ale ja przed jazdą przy wsiadaniu zerkam czy czegoś nie ma na dole szyby i liście i śmieci wywalam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Też zerkam, też wybieram, odkurzam zasysaczem a nawet w drobnych zakamarkach to wybieram pensetą. Ale jednal brud, kurz, drobiny pomieszane z wodą robia cuda panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ten gumowy kielich trzeba wyciągnąć na zewnątrz inaczej nie da się go dobrze wyczyścić, a w nim było najwięcej mokrej zgnilizny. Aby go wyciągnąć trzeba odkręcić silniki wycieraczek, przynajmniej tak jest w S3. A jak jest w Megi dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 W m3 ja tylko ściągam wycieraczki i demontuję plastik pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 A tego gumowego kielicha nie wyciągasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Tak, wyciągam. Ale żeby to zrobić nie demontuję silnika wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 OK, bo w Sceniku nie ma innej możliwości i trzeba odkręcić silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi