Damianmegena07 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam wszystkich, jestem od miesiąca szczęśliwym posiadaczem renault megane II 1.6 77 kw tj 105 km. Wersja po liftingu z pazdzirernika 2007r. Auto sprowadzone że Szwecji. Ogólnie autko sprawuje się dobrze lecz jak to Francuz posiadaczem kilka mankamentów. Zamierzam wymienić rozrząd, cały komplet najlepiej SKF. Problem polega na tym że każdy mechanik twierdzi że ten model posiada zmienne fazy rozrzadu a z moich informacji wynika ze to jedyny silnik który ich nie ma. Ma ktoś ten model i mógł by się wypowiedzieć? Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgodnie z danymi reno w latach 2003 - 2008 były auta z silnikami 115 KM, posiadające KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianmegena07 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jest to silnik benzynowy i z dokumentów że Szwecji wynikało że ma 77kw. I że i był on produkowany przez około dwa lata. Sprzedajacy twierdził że nie ma on zmiennych faz. Lecz fachowców motoryzacji mamy wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wystarczy zdjąć dekiel i Eureka; Obrazy dla kzfr w reno 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wystarczy zobaczyć czy obok korka oleju i cewki jest włożony zawór KZFR - link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dnia 6.01.2018 o 12:48, Damianmegena07 napisał: Witam wszystkich, jestem od miesiąca szczęśliwym posiadaczem renault megane II 1.6 77 kw tj 105 km. Wersja po liftingu z pazdzirernika 2007r. Auto sprowadzone że Szwecji. Ogólnie autko sprawuje się dobrze lecz jak to Francuz posiadaczem kilka mankamentów. Zamierzam wymienić rozrząd, cały komplet najlepiej SKF. Problem polega na tym że każdy mechanik twierdzi że ten model posiada zmienne fazy rozrzadu a z moich informacji wynika ze to jedyny silnik który ich nie ma. Ma ktoś ten model i mógł by się wypowiedzieć? Pozdrawiam Damian Witam, w związku z tym, że ostatnio nabyłem meganke z tym samym silnikiem, mam do Ciebie pytanko , czy nie miałeś problemu z rejestracją auta i ubezpieczeniem ? Ta wersja silnikowa nie występuje w żadnym kalkulatorze OC stąd moje pytanko ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi