Pysio Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam, posiadam Reno Megan 3 z 2014r od kilku dni przy odpaleniu auta otwiera mi się tylna klapa bagażnika. Czy miał ktoś taki problem i co mam zrobić każda porada na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Szukaj w przewodach które przechodzą z dachu do klapy,na bank jest tam przerwany ciężko znaleźć ale do zrobienia przerabiałem to w poprzedniej M2 kombi wyjaśnił się przy okazji też problem z tylną wycieraczką która to po kilku machnięciech zamierała,pomagało ponowne odpalenie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karox88 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mam podobny problem. Czasami kalpa otwiera się zaraz po otwarciu uta z pilota a czasem dopiero po odpaleniu. Sprawdzałem dziś przewody w przelotce gumowej i nie widać żeby któryś był uszkodzony. Zauważyłem że nie da się otworzyć bagażnika z pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Sprawdźcie czy nie macie wody w przycisku do otwierania klapy. Woda dostaje się do niego i zamarza, bo nie ma jak stamtąd wypłynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Potwierdzam. Woda w przycisku zamarza i dlatego takie cuda sie zdarzają. Jeżeli zamarznie przycisk to nie slychac kliknięcia po naduszeniu na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Cześć. Podepnę się pod temat, bo mam w zasadzie bardzo podobny problem. Klapa bagażnika w mojej megane czasami się nie domyka, dopiero po mocniejszym trzaśnięciu jest ok. Dodatkowo, po zamknięciu ( czujniki wskazują, że jest zamknięta) sama się otwiera po kilku sekundach, a czasami wcale. Czasami jest też wszystko normalnie, działa zamykanie i otwieranie z przycisku, z pilota itd. Czasami zamknę i z zewnątrz nie da się otworzyć przyciskiem - a przycisk sprawia wrażenie jakby zblokowanego. Powyższe sytuacje występują zarówno na mrozie jak i w temperaturach dodatnich ( w garażu). Zanim powyższe problemy zaczęły się pojawiać potraktowałem zamek smarem teflonowym - może dlatego? Co proponujecie, rozkręcać i spróbować wyczyścić? Najpierw zamek czy przycisk czy całość? Czy rozkręcenie i złożenie jest łatwe czy potrzebne są jakieś schematy? Z góry dzięki za podpowiedzi - bez bagażnika ciężko żyć Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi