megane1990 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam serdecznie od jakiegoś czasu zapala mi się kontrola check engine oraz service, podłączyłem samochód pod komputer i okazało się że do wymiany jest pierwsza sonda lambda zdjęcie błędu w załączniku (Bank 1 Sensor 1) Moje pytanie jest następujące gdzie jest pierwsza sonda oraz czy to jest właściwa sonda lambda aukcja poglądowa http://allegro.pl/sonda-lambda-renault-megane-i-scenic-ii-2-modus-i6984799566.html będę starał się kupić oryginalną sondę Pozdrawiam Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Warto poczytać; Jaka sonda do Megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Sonda powinna pasować do twojego modelu ph1 - nr sondy 7700107433. Są dwa rodzaje sond różniące się wtyczkami. Dlatego jak chcesz mieć 100% pewności to powinieneś rozłączyć wtyczkę i porównać z nową sondą (dlatego zdjęcie wtyczki na aukcji którą podałeś). Ponadto pierwsza i druga sonda jest identyczna. Sonda znajduje się na końcu korektora wydechowego zaraz przed złączem z łącznikiem elastycznym. Jak zaglądniesz pod kolektor ssący (czarny) do tyłu silnika to ją zobaczysz. Można do niej dostać się od spodu, ale lepiej jest zdjąć kolektor ssący i dobrać się do niej od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi