adrianwolkowski Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam, Autko- Megane 1,5 dci 110 dpf 2010r. Właśnie jestem po przeglądzie i wymianie kpl. filtrów i płynów. Od pewnego czasu przy niewielkich prędkościach szczególnie na nierównościach dało się słyszeć z przodu po stronie pasażera puknięcia, stuki. Dodatkowo na postoju przy gwałtownych ruchach kierownicą prawo lewo wyraźne klikanie z prawej strony. W związku z tym, że na przeglądzie w zawieszeniu nic nie wyszło, podejrzenie padło na łożysko poduszki amortyzatora. Wymienione na febi-bilstein. Po odebraniu od mechanika- brak stuków przy kręceniu prawo-lewo- więc częściowo dobrze zdiagnozowałem problem. Natomiast te dziwne dudniące, nieregularne stuki ciągle są. Zaprzyjaźniony diagnosta stwierdził, że od strony zawieszenia wg niego wszystko w porządku. Czy słusznie podejrzewam dolną poduszkę? Może dawać takie objawy? Nadmienię, że czasem drży lewarek, przy dodaniu gazu lekko się cofa. Dziękuję za odpowiedzi Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Kolego mialem to samo tydzień temu byłem u dobrego mechanika co się okazało winowajcą była prawa górna poduszka. Na poczatku nie dalo sie tego zdiagnozować. Mechanik przesunal delikatnie do przodu ta poduszke zrny sprawdzic czy ucichnie i rzeczywiscie Wymieniłem i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi